Barcelona krossade Real Madrid i säsongens första El Clásico

El Clasico

Säsongen 2015-16 spelades det första mötet mellan de spanska giganterna Real Madrid och Barcelona på Santiago i Madrid. Fly Emirates mot Qatar Airlines på tröjorna. Huvudstaden mot utbrytarna från Katalonien. Inför matchen hade Real inte förlorat en ligamatch hemma på över ett år. Sist de förlorade var över 22 omgångar sedan, i Madridderbyt mot Altletico. Barcelonas superstjärna Lionel Messi inledde på bänken, knäskadad i 2 månader och med 10 missade matcher. Barcelona hade dock ett övertag i ligan som de ledde med 27 poäng mot Real Madrids 24. Real tappade poäng borta mot Sevilla nyligen. 170 länder och 600 miljoner tittare följde stormötet. I La Liga räknas inbördes möte om två lag står på samma poäng så det gör derbyn som detta extra betydelsefulla.

Luis Suárez inledde målskyttet

Real Madrid inledde starkt men föll snabbt tillbaka när Barcelona började rulla boll. Det blev snabb tydligt att ett Real utan boll blev ett avlångt och brett lag. Bägge lagen hade ett par vassa instick inledningsvis men det var Barcelona som tog bortaledningen efter 10 minuter spelade då Luis Suárez kunde avsluta direkt. Barcelona tog över spelet mer och mer. Efter 25 minuter hade de ett övertag i bollinnehav med 60% mot 40%. Real Madrid lyckades skrapa ihop någon halvchans efter trassel i Barcelonas straffområde men istället var det Neymar Jr som kunde sätta 0-2 för Barcelona i 39:e minuten. Neymar var även nära att spela fram Suárez till 0-3 i andra övertidsminuten i första halvlek, men Real Madrid kunde gå till pausvila med ”endast” två måls underläge.

Vita näsdukar

Publiken på Santiago viftade med sina vita näsdukar. Det är hämtat från tjurfäktningen då publiken är missnöjd med matadoren eller tjuren. I andra halvlek lyckades Real Madrid få till ett par tidiga avslut på mål men utan att lyckas näta. Barcelona var dock det starkare laget ikväll. I 53:e minuten väggspelade Iniesta med Neymar som klackade tillbaka bollen. Iniesta satte stenhårt 0-3 i krysset, tack och god natt Madrid. Barcelona hade flera lägen att göra 0-4. Efter ungefär 55 minuter klev Lionel Messi in på planen. Real Madrid gjorde ett par byten i hopp om att få igång en mer effektiv offensiv. Messi såg inledningsvis lite trög ut, men spelade så småningom upp sig i sin 31:a El Clásico. Efter en tids stiltje i matchen fortsatte Barcelona sin höga press. Hela Barcelona var bra och agerade som ett självspelande piano. Claudio Bravo i målet gjorde några kvalificerade räddningar, bland annat på ett friläge från Ronaldo. I 74:e minuten kunde Luis Suárez göra sitt andra mål för kvällen. Han fick stå ohotad i Reals straffområde, finta och skjuta in 0-4. Man kunde höra arga supportrar tjattra på läktaren under Viaplays reportrar. De hade all rätt att vara arga för efter den här matchen skiljer det 6 poäng mellan lagen i La Liga och frågan är om inte Barcelona avgjorde ligan i kväll. Matchen avslutades med att Real Madrid åkte på en utvisning och Barcelona hade chans på 0-5. Siffrorna skrevs dock till 0-4 och enorm fördel Barcelona i ligaspelet.

Nästa El Clásico spelas i Barcelona söndag 3 april 2016.

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.