SuperCup-lördag!

Update: Så slutade cupfinalerna: Edinson Cavani blev matchvinnare med ett nickmål i andra halvlek när Paris SG slog Auxerre med 1-0. Dortmund fick en drömstart med ledningsmål redan efter fem minuter mot Wolfsburg, och med chans på mer tio minuter senare. Efter 38 minuter spelade hade dock Wolfsburg vänt matchen till 3-1 som även blev slutresultatet efter en mållös andra halvlek. Arsenal vann sin andra FA-cuptitel i rad när de slog Aston Villa med 4-0. I skrivande stund leder Barcelona med 2-0 mot Bilbao. Om Bilbao vänder matchen uppdaterar vi inlägget. Står det kvar så här, har Barca ännu en pokal i sitt segerskåp!

Tidigare inlägg:

Ikväll avgörs vilka Europeiska lag som får avsluta säsongen med en cuptitel. För några lag handlar det om ytterligare en titel att lägga till årets samling medan andra slåss om att äntligen få vinna någonting. Tyska, Franska, Engelska och Spanska cupsegrarna ska koras. Nedan hittar du vilka lag som möts och speltips!

England

FA-cupen 2015 spelas mellan Arsenal och Aston Villa på Wembley. Arsenal är favoriter, men det finns ingenting som talar emot att Aston Villa kan skrälla. Vi går inte djupare in på matchen här, men kan rekommendera Erik Nivas inlägg om Aston Villa i Aftobladet.

Frankrike

I år har Zlatan Ibrahimovic gått från att vara Paris Saint-Germaines älsklingsanfallare till en halvskadad strulputte som drar på sig onödiga utvisningar och skapar dålig stämning. Ska vi tippa att han svarar på kritiken genom att göra hat-trick i ligacupfinalen mot division 2-laget Auxerre? Vi tror det. Sedan hoppas vi att han spelar i Chelsea nästa säsong där han åtminstone har en chans att vinna ”den där jävla Champions…”

Tyskland

Jürgen Klopp har varit tränare för Borussia Dortmund i sju år och nu annonserat att han lämnar klubben. Vad vore väl bättre än att avsluta med ett cupguld mot Wolfsburg? Det är dock inte vilket lag som helst de möter, då motståndarna slutade tvåa i Bundesliga, efter Bayern München.

Spanien

Copa del Rey. Barcelona mot Atlhetic Bilbao. Goliath mot David. Barcelona vann spanska ligan och är i Champions League-final. De kan vinna en trippel i år. Bilbao slutade sjua i ligan och har chansen att vinna en titel i år.