Dam-VM i fotboll 2015: En vecka kvar till premiären

Det börjar dra ihop sig till VM i fotboll. Dam-VM i Kanada 2015 drar igång 6 juni, Sverige spelar sin första match, mot Nigeria 8 juni. Den svenska uppladdningen har dock inte varit optimal med skador på många nyckelspelare, se lista nedan. I övrigt har mycket av snacket runt turneringen handlat om skavsår av varmt konstgräs, en miss i hash-taggningen inför VM och att Electronic Arts äntligen infört kvinnliga fotbollsspelare i spelet FIFA 16.

Skavsår

Det är högsommar i Toronto. I 25 graders värme (i skuggan!) blir konstgräset som turneringen spelas på brännhet. Det medför skavsår och blåsor. Spelarna gör sitt bästa för att hantera detta med allt från tejp till kroppspuder i skorna, för att minska friktionen mot underlaget. Nåväl, det är lika för alla.

Clap for Sweden

Landslagets PR-maskin har varit i farten och skapat hash-taggar på både svenska och engelska. Den svenska – ”Klappa för Sverige”, använder vi på Betbonus för att tagga våra inlägg. Den engelska ”ClapForSweden” undviker vi dock då ”Clap” är slang för gonorré…

FIFA 16

Electronic Arts är kända för att varje år släppa sportspel såsom FIFA och NHL. I årets FIFA 16 är för första gången kvinnliga spelare med. Du kan spela som bland annat Sverige och elva andra landslag: Australien, Brasilien, Kanada, Kina, England, Frankrike, Tyskland, Italien, Mexiko, Spanien och USA. Spelet släpps i september i år.

Skadelistan

Pia Sundhage har en del att fundera på inför turneringen. Nedan är skadelistan inför kvällens träningslandskamp mot Holland:

Hedvig Lindahl: Svullet finger som hoppade ur led tidigare i år. Bör vara ok och vårt förstaval i målet i VM.

Elin Rubensson: Offensiv back som spelar med huvudskydd efter en hjärnskakning.

Lisa Dahlkvist: Mittfältare med höftproblem, som dock verkar ok nu.

Kosovare Asllani: Anfallare med slitet knä, men bör vara ok nu.

Lotta Schelin: Lagets stora anfallsstjärna, plågas av hopparknä, vi får i värsta fall klara oss med två hela knän totalt i anfalsspelet…

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.