Stanley Cup 2015: Rangers ”game 2-spöke” lever

I första omgången av konferensfinalerna i 2015 års Stanley Cup slog Anaheim Chicago medan New York Rangers slog Tampa Bay. I andra omgången fick Rangers som vanligt problem medan Marcus Krüger kunde avgöra för Chicago mot Anaheim.

New York Rangers 2-6 Tampa Bay (1-1 i matcher)

Det här var inte Rangers match på något sätt. Tampa Bay var hungrigare och mer effektiva. Tyler Johnson hade en bra kväll med ett hat-trick. Hans första mål kom i boxplay när Tampa spelade 3-mot-5. Martin St Louis drällde med pucken på offensiva blå vilket fristälde Johnson. Hat-tricket fullbordades i andra perioden. Slutresultatet skrevs till 6-2 Tampa som nu har två raka hemmamatcher att se fram emot.

Anaheim 2-3 (ot) Chicago (1-1 i matcher)

Chicago fick en finfin start i andra konferensfinalen, med 1-0 och 2-0 i powerplay efter mål av bland annat Marian Hossa. Anaheim reducerade dock ledningen i första perioden och kvitterade i slutet på andra. De hade även chansen att avgöra matchen när Marcus Krüger åkte på en utvisning med fem minuter kvar av tredje vid ställningen 2-2. Så blev det dock inte utan matchen gick till övertid. Där fick vi bland annat veta att man inte får nicka pucken i mål i ishockey. I tredje övertidsperioden avgjorde Marcus Krüger för Chicago som, precis som Tampa, nu har två matcher hemma.