Stanley Cup 2015: Konferensfinalerna är igång!

Första matcherna i konferensfinalerna (semifinalerna) i Stanley Cup 2015 har spelats och det blev två hemmavinster. New York Rangers gnuggade till sig ännu en uddamålsvinst med 2-1 och Anaheim anfördes till seger av svenskarna Jakob Silfverberg och Hampus Lindholm.

New York Rangers 2-1 Tampa Bay Lightnings (1-0)

Derek Stepan, som avgjorde match sju mot Washington i kvartsfinalen, inledde målskyttet för Rangers med några sekunder kvar av första perioden. Innan dess hade New Yorkarna även haft chans på fler mål, men var än en gång hopplöst ineffektiva framåt. I tredje perioden kvitterade Tampa Bay i power play. Detta var dock Rangers match. Med två och en halv minut kvar av tredje perioden ”knäade” Dominic Moore in det avgörande 2-1-målet för hemmalaget. Ett intressant resultat på många sätt: Det var Rangers sjunde 2-1-vinst i det här slutspelet, inkluderat övertidsvinster, och deras trettonde raka uddamålsvinst. Kanske dags att satsa en slant på matchresultat inför match två? För att slå Anaheim eller Chicago i en final måste dock blåskjortorna få fart på sin offensiv och kan inte räkna med att Henrik Lundqvist räddar dem i varje match, även om han gjort sig känd som ”mr. game seven” då han ofta storspelar i viktiga matcher.

Anaheim Ducks 4-1 Chicago Blackhawks (1-0)

Hampus Lindholm och Jakob Silfverberg stod för ett mål och en assist var i första slutspelsmötet någonsin mellan Anaheim och Chicago. Andra målet kom fyra minuter in i andra perioden när Kyle Palmieri gjorde 2-0. Med 40 sekunder kvar bjud Anaheim dock in Chicago i matchen igen via en försvarsmiss. Brad Richards gjorde 2-1 innan periodvilan. Anaheim redde dock ut röran och gjorde 3-1 i tredje perioden. Silfverberg satte 4-1 i tom kasse. Vi får se hur rutinerade Chicago svarar på det här i nästa match.