Sportnotiser, december 2015

Har kör vi ett gäng notiser från sportvärlden som vi inte hunnit uppmärksamma i separata inlägg av någon anledning. Världscupen i skidåkning har startat, bragdguldet har delats ut och vi vann guld i innebandy-VM för damer.

  • Bragdguldet 2015 gick till Sarah Sjöström efter hennes fantastiska sim-VM i Kazan. Sim-VM 2015 blev Sveriges bästa någonsin. Sjöström svarade med att ta tre nya guld i kortbane-EM i Netanya! Somligade menade att fotbollslaget, som tog guld i U21-EM i somras borde fått priset. De kanske får Jerringpriset istället? Förra året gick Jerringpriset till just Sarah Sjöström. Lagidrotter har haft svårt att vinna juryns och svenska folkets hjärtan när det gäller dessa priser. Ta till exempel Tre Kronors gyllene år 2006 med OS- och VM-guld. Det lär vi inte få uppleva igen, dock knep två individuella idrottare både Jerringpriset och Bragdguldet samma år. Kanske man skulle kunna råda bot på det med att helt enkelt skilja på lag- och individuella sporter genom att hävda att de inte går att jämföra?
  • Svenska damerna tog VM-guld i innebandy. Det satt dock hårt åt. Straffar krävdes i finalen mot Finland. Det var Sveriges femte raka guld i turneringen sedan 2007.
  • Världscupen i skidåkning har inletts. Det har varit norsk dominans på både dam- och herrsidan. Charlotte Kalla har inlett trögt medan Stina Nilsson sprintade til sig ett guld i senaste tävlingen. Leder gör Therese Johaug som får räknas som årets skiddrottning i Marit Björgens frånvaro. Vi hoppas att Kalla får till vallan och formen till Tour de Ski 2016! Hon väljer att stå över helgens sprinttävlingar och tappar därmed en chans att ta ikapp poäng på Johaug som föredrar längre distanser.
  • Svenska damlandslaget i handboll åkte ut i åttondelsfinalen mot Danmark. En svensk, mållös kvart i första halvlek där Danmark gjorde sju raka mål avgjorde tillställningen. Sverige gjorde ett bra gruppspel men i slutspelet tog det tvärstopp. Nu får Isabelle Gulldén och resten av laget hoppas på en OS plats i sommarspelen 2016 istället.
  • Jose Mourinho har fått sparken från Chelsea. De har gått tungt i Premier League och det har ryktats om inre stridigheter. Det betyder att Zlatan Ibrahimovic inte får möta sin forne tränare när Paris SG och Chelsea möts i Champions Leagues åttondelsfinaler.
Bookmark the permalink.

Comments are closed.