Så spelas semifinalerna i Champions League 2014/15

olympiastadion

Det återstår fyra lag som ska göra upp om två finalplatser i årets upplaga av Champions League. Finalen spelas 6 juni på Olympiastadion i Berlin. Ett av lagen som spelar semifinal är Bayern München som alltså har chansen att spela final i sitt hemland. För att nå dit måste man dock ta sig vidare från dubbelmötet mot Barcelona. Den andra semifinalen spelas mellan Real Madrid och Juventus. Semifinalerna spelas 5-6 maj och returmötet 12-13 maj. Barcelona och Juventus inleder på hemmaplan.

Spännande kvartsfinaler

Italienska Juventus, ”den gamla damen”, tog sig till semifinalen med minsta möjliga marginal. Det blev 1-0 (via straff) totalt via dubbelmötet med Monaco. Detsamma gäller Real Madrid som avgjorde derbyt mot Atletico Madrid första med ett mål i returmötet. Mer målrikt blev det i de andra två mötena. Porto ledde med 3-1 mot Bayern München inför andra matchen. I returmötet kom dock en målexplosion av tyskarna som vann på hemmaplan med hela 6-1. Barcelona avfärdade relativt enkelt Zlatans Paris Sg med 1-3 och 0-2.

Så slutar semifinalerna

Barcelona – Bayern München: Även om Bayern tvålade till Porto ordentligt i kvartsfinalen är det naturligtvis svårt att tippa emot de spanska giganterna Barcelona FC. De har spelat övertygande större delen av säsongen och leder La Liga. Rent fotbollsmässigt är det dock egalt: Går Barcelona till final får eventuellt se ett nytt El Clásico mot Real Madrid denna säsong, vinner Bayern kan vi få se ett tyskt lag lyfta bucklan i sitt hemland.

Juventus – Real Madrid: Fjolårsmästarna Real Madrid är ett starkare lag på pappret och borde kunna slå ut Juventus som inte riktigt prövats i årets Champions League än. Dock har Italienarna fördelen att slippa all form av press då de är underdogs, det kan bli en avgörande faktor.

Ska vi dra till med ett inte alltför våghalsigt tips tror vi att det blir en El Clásico på Olympiastadion 6 juni och att mästarna kommer från Katalonien!

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.