Så spelas fotbolls-EM 2021

Fotbolls-EM

Uppdatering: På grund av coronapandemin flyttas Sveriges matcher från Irland till följande platser:
Måndag 14 juni 21.00 i Sevilla, Spanien–Sverige (SVT)
Fredag 18 juni 15.00 i Sankt Petersburg, Sverige–Slovakien (SVT)
Onsdag 23 juni 18.00 i Sankt Petersburg, Sverige–Polen (TV4)

Fotbolls-EM 2020 flyttades fram till 2021 på grund av coronapandemin. Men i sommar är det alltså dags för EM! I detta inlägg hittar du spelschema och datum för Sveriges matcher. Turneringen avgörs under en månad i sommar (11 juni – 11 juli), i flertalet Europeiska städer. TV4-gruppen, CMORE och SVT sänder matcherna på TV.

Spelschema, fotbolls-EM 2021

Gruppspelet avgörs 11-23 juni. 24 lag är indelade i sex grupper. Ettorna och tvåorna och de fyra bästa treorna går vidare till åttondelsfinaler.

11-23 juni: gruppspel
26-29 juni: Åttondelsfinaler
2-3 juli: kvartsfinaler
6-7 juli: semifinaler
11 juli: FINAL

Sveriges matcher

14 juni kl 21: Spanien – Sverige
18 juni kl 21: Sverige – Slovakien
23 juni kl 18: Sverige Polen

Sverige är i en relativt tuff grupp där Spanien är favoriter, men vi höjer även ett varningens finger för Polen. Matchen mot Slovakien blir otroligt viktig, och där skulle Sverige behöva ta full pott. Även om svenska landslag har en förmåga att överraska i mästerskap tippar vi att vinst mot Slovakien och en poäng mot Polen räcker till avancemang som tvåa eller en av de bästa treorna.

Portugal regerande världsmästare

Portugal är regerande världsmästare från fobolls-EM 2016 som avgjordes i Frankrike. Sverige, som kvalificerade sig till turneringen via playoff, fick det jobbigt med endast en poäng i gruppspelet. Poängen kom genom 1-1 mot Irland. Efter det blev det 0-1-förluster mot både Italien och Belgien. Utöver Portugals vinst mot värdlandet Frankrike i finalen minns vi framförallt Islands framfart i turneringen, med avancemang från gruppspelet, och vinst mot England i åttondelsfinalen.

Årets upplaga av turneringen är särskilt svårtippad, då det var länge sedan vi såg fotboll på någon högre nivå. Frankrike är regerande världsmästare från fotbolls-VM 2018 då man slog Kroatien i finalen. Belgien tog bronspengen genom seger mot England (som slog ut Sverige i kvartsfinalen). Så, det finns massor av bra lag i Europa som gör upp om seger i fotbolls-EM 2021!

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.