Resultat från veckans kvartsfinaler i Champions League 2014/15

Första omgången av kvartsfinalerna i Champions League 2014/15 är spelade. Vi har bland annat fått se ett Paris SG utan Zlatan förlora mot Barcelona och Porto chocka Bayern München.

FC porto 3-1 Bayern München

Porto fick bästa tänkbara start i matchen när Ricardo Quaresma satte 1-0 på straff efter att Manuel Neuer fällt Jackson Martinez. Quaresma hade en bra kväll och satte även 2-0. Thiago reducerade visserligen till 2-1 men Martinez säkerställde att Porto har ett tvåmåsöverläge inför returmötet i München. Porto jagar sin första semifinal i Champions League sedan 2004 då de vann turneringen med Jose Mourinho som coach.

Paris SG 1-3 Barcelona

Även Barcelona fick med sig en 2-målsledning från första mötet, dock från bortaplan. Paris SG var några nummer för svaga och det hjälpte inte att Zlatan var avstängd efter att ha fått ett rött kort i åttondelsfinalen mot Chelsea. Neymar gjorde första målet och de två andra kom efter soloräder av Luis Suarez som åter igen visar att han gör viktiga mål i stora matcher (han målade även i senaste El Clásico). Barcelona gjorde faktiskt även fjärde målet, men det var ett självmål signerat Jeremy Mathieu.

Atletico Madrid 0-0 Real Madrid

Madridderby och kopia av förra årets final i Champions League, som Real vann. Detta första möte lagen mellan slutade dock mållöst och oavgjort även om Real hade ett par fina målchanser i första halvlek. I övrigt var det en hård match och mycket kamp mellan lagen. Vi ser fram emot returmötet som kan sluta hur som helst.

Juventus 1-0 Monaco

Italienska Juventus kliver fram som en joker i detta slutspel. Matchens enda mål kom på straff i början på andra halvlek. Bägge lagen hade bud på mål och det saknades inte chanser. En liten fördel för Juventus inför returmötet dock. Vi får se vad Monaco kan hitta på på hemmaplan.

Returmötena spelas nästa vecka 21-22 april.