Åttondelsfinalerna i Champions League avgjorda

I veckan avgjordes de sista åttondelsfinalerna i Champions League. Förra veckan gick PSG, Bayern München, Porto och Real Madrid vidare till kvartsfinal. Nu har de fått sällskap av ytterligare fyra lag:

Barcelona 1-0 Manchester City (Barcelona vidare med totalt 3-1)

Manchester City blev det sista engelska laget att lämna Champions League efter Chelseas uttåg mot Zlatans PSG förra veckan. Barcelona hade med sig 2-1 från första mötet i Manchester och kunde spela på resultat. Med Barcelona-termer betyder det full fart framåt. Neymar och Suarez hade varsitt stolpskott. I första halvlek serverade Messi Ivan Rakitic som lobbade över Joe Hart i City-målet. City behövde nu två mål för att ha chansen att nå en kvartsfinal och rädda Englands ära. De fick chansen i 78 minuten då Aguero fälldes i Barcelonas straffområde. Straffen räddades dock och Barcelona vann matchen rättvist. Nu måste nog engelsk fotboll ta sig en funderare på framtiden. De gjorde ett uselt VM i Brasilien förra sommaren och nu är alla klubblagen utslagna redan i åttondelsfinal. Barclona kan dock gå hela vägen. Tre spanska lag är vidare till kvartsfinal.

Borussia Dortmund 0-3 Juventus (Juventus vidare med totalt 5-1)

Italienska Juventus hade med sig 2-1 från första mötet med tyska Borussia Dortmund. Redan efter två minuter spelade i returmötet kunde Tévez göra 0-1 för gästerna som nu hade en totalledning på 3-1. Uppförsbacke för Dortmund. Juventus kunde kontrollera den här matchen och visade upp ett stabilt mittfält, trots avsaknad av skadade Pirlo och Pogba. Varning för italienarna som kan bli det här slutspelets skrällgäng vid sidan av de spanska giganterna.

Atlético Madrid 1-0 Bayer Leverkusen (Atlético Madrid vidare efter straffar, 3-2)

Fjolårsfinalisten från Madrid förlorade första mötet med Leverkusen med 1-0 och var nu pressat att vinna på hemmaplan. Det viktiga målet kom i 27:e minuten. Denna match gick till övertid där Atlético var närmast att avgöra. Det krävdes dock straffar för att skilja dessa lag åt. Leverkusens straffskyttar hade dock ingen bra dag med tre missar. 22-årige reservmålvakten Jan Oblak stor hjälte i det spanska målet. Veteranen Fernando Torres satte sin straff på bästa möjliga sätt. Atlético vidare till kvartsfinal.

Monaco 0-2 Arsenal (Monaco vidare på fler mål gjorda på bortaplan, 3-3 totalt)

Arsenal förlorade något överraskande mot Monaco på hemmaplan med 3-1 i första mötet. Nu var man tvungna att gå ut och ge allt för att ha chansen att kvittera den här tillställningen. Man lyckades nästan. Målen kom dock lite för sent: 1-0 av Giroud i 35:e minuten och 2-0 av Ramsey i den 78:e. Kanske man hade behövt ett tidigt mål för att skapa nerv i matchen. Monaco höll ut och är nu klara för kvartsfinal i fint sällskap.

Dessa lag är klara för kvartsfinal (land)

Kvartsfinalerna lottas fredag 20 mars och spelas i april.