Ishockey-VM 2015: Tre nya ”ja tack” till Tre Kronor

Vi skrev tidigare om att Oscar Klefbom, Oliver Ekman-Larsson, Elias Lindholm och Victor Rask har tackat ja till att spela ishockey-VM i Tjeckien för Tre Kronor i maj. Idag blev det även klart att målvakten Jhonas Enroth ansluter till truppen, tillsammans med Joakim Lindström och Anton Lander.

Gabriel Landeskog tackade nej

Colorados Gabriel Landeskog tackade dock nej. Landeskog har spelat med en trasig handled senaste matcherna. Det är även tveksamt om svenskarna från Boston Bruins kommer att spela VM. Loui Eriksson ska fundera tillsammans med familjen och Carl Söderberg är småskadad och utan kontrakt inför nästa säsong. Då handlar det om en skadefråga: Om en spelare utan kontrakt skadar sig under VM är risken stor att de inte har någon klubb att spela för innan de läkt ihop.

Storstjärna klar för spel med Slovenien

Efter att fjolårsmästarna Los Angeles Kings misslyckats med att ta sig till Stanley Cup i år blev Sloveniens storstjärna Anze Kopitar klar för VM. Han spelade för laget i OS i Sotji 2014 där de lyckades ta sig till kvartsfinal. De åkte ut mot Sverige som tog silver i turneringen. Kopitar har vunnit Stanley Cup två gånger.

Finska NHL-spelare klara

Finland har fem NHL-proffs klara för spel. Förutom de vi skrev om häromdagen (Jussi Jokinen, Rasmus Ristolainen, Jyrki Jokipakka och Alexander Barkov) är även Leo Komarov från Toronto Maple Leafs klar för spel. Man jagar även förstärkning på målvaktssidan. Tuukka Rask, till vardags i Dallas, är ett troligt namn som kan ansluta till truppen. Finland inleder VM mot USA 1 maj.

Tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.