Resultat från helgens dubbelmöten i Euro Hockey Tour

De första dubbelmötena i Euro Hockey Tour spelades i helgen och det blev en blandad upplevelse för svensk del medan tjeckerna hade mer att glädja sig åt inför hemma-VM i ishockey i maj,

Isprolem i Västerås, islossning i Globen

Den första matchen mellan Sverige och Finland spelades i Västerås. Matchen fick dock avbrytas två minuter in i andra perioden på grund av isproblem. Samma sak hände i en landskamp mot Norge förra året och i CHL-semifinalen i Göteborg tidigare i år. Det får en att undra hur det står till med svenska ishallar egentligen? Matchen då? Finland ledde med 1-0 och så skrivs även slutresultatet.

Returmötet skedde i Globen, det blev en betydligt trevligare historia då isen i huvudstaden höll. Finland tog förvisso ledningen efter 18:11 i första perioden, men när klockan stod på 18:49 i samma period var ställningen 2-1 (!) till Sverige. Det är hockey det!

I andra perioden kunde Martin Johansson göra 3-1. Innan periodvilan reducerade dock Finland till 3-2 som även blev slutresultatet efter en mållös sista period.

Tjeckien övertygade mot Ryssland

Tjeckien laddar inför hemma-VM i maj. De tjeckiska hockeyframgångerna kommer med jämna mellanrum. Senaste VM-guldet kom 2010. I dubbelmötet mot Ryssland i helgen vann de med först 3-0 och sedan med 4-3.

Nästa omgång möter Sverige just Tjeckien i Umeå respektive Timrå 17 och 19 april. Vi får hoppas att isen ligger kvar uppe i Norrland!