Luleå mot Frölunda i Champions Hockey League-finalen 2015

Ikväll spelades andra omgången av semifinalerna i Hockey Champions League och här är resultaten:

Luleå 3-2 Skellefteå (totalt 5-4 till Luleå)

Efter första omgången nere i Skellefteå lyckades Luleå kvittera i slutminuten och fick på så sätt med sig ett gynnsamt resultat till avgörandet på hemmaplan. I första perioden tog man ledningen efter fem spelade minuter medan Skellefteå kvitterade minuten senare. Luleå fick dock med sig en 2-1 ledning till periodpausen. I andra perioden utnyttjade Luleå, till skillnad från Skellefteå, sitt powerplay och kunde utöka ledningen med 3-1. Nu kontrollerade man matchen och fortsatte med det även i tredje perioden. Skellefteå lyckades dock reducera till 2-3 i numerärt underläge (!) men Luleå kunde hålla ut och till och med spela 5-mot-3 i slutminuten. Luleå vidare till final!

Kärpät 3-2 Frölunda (totalt 5-6 till Frölunda)

Frölunda kom till Finland med en 4-2 ledning i bagaget efter första omgången. I returmötet tog dock Kärpät tag i taktpinnen och gjorde 1-0 i powerplay. Innan första periodpausen kunde Frölunda dock kvittera till 1-1, även det i powerplay. Andra perioden blev mållös men i tredje satte Kärpät i en extra växel och gjorde både 2-1 och 3-1. Den totala ställningen var nu oavgjord, 5-5 och övertid krävdes för att avgöra matchen. I femte övertidsminuten kunde Erik Gustavsson skjuta finalplatsen till Göteborgarna i powerplay. Det blir alltså en helsvensk final i Champions Hockey League.

Finalen spelas 3:e februari. Vi ser fram emot att kröna Europamästarna i ishockey!