Tre svenska lag i semifinalerna i Champions Hockey League

Ikväll spelades de första av två möten i Champions Hockey Leagues semifinaler. Vi har tre svenska lag som deltar. Så här slutade matcherna:

Frölunda 4-2 Kärpät

Sverige mot Finland. Frölunda hade en 2-1 ledning mot Kärpät i andra perioden när matchen fick pausas på grund av problem med isen. När matchen kunde återupptas efter 90 (!) minuter var det kanske 500 personer kvar i Scandinavium. De trogna göteborgarna kunde i alla fall se Frölunda gå ifrån till en 4-1-ledning och slutresultatet blev 4-2 efter en reducering från gästerna i mitten av sista perioden.

Skellefteå 2-2 Luleå

Norrlandsderby, tufft och grinigt! Gästerna kunde ta ledningen med 0-1 i första perioden medan Skellefteå kvitterade i mittperioden.  I sista perioden tog Skellefteå ledningen. Luleå utnyttjade dock ett sent powerplay och kvitterade med dryga minuten kvar av matchen. Guldläge för Skellefteå som även leder Swedish Hockey League. De har verkligen byggt upp en dynasti sedan de gick upp i Elitserien 2006/2007.  Nu har de chansen att vinna både SM och EM i klubblagshockey! Vi ska dock inte räkna bort Luleå som har en god chans till hemmaseger!