Läget i Europas fotbollsligor, oktober 2015

English football

Europas största fotbollsligor har varit igång ungefär en månad nu och de flesta lag har spelat mellan 6-8 matcher. I detta inlägg tar vi tempen på ligorna och kollar vilka som är topp-fyra i La Liga, Premier Ligue, Ligue 1, Serie A och Bundesliga.

La Liga

Förra årets mästare Barcelona har fått en tuff start på säsongen 2015-16. De förlorade senaste bortamatchen mot Sevilla där de fick spela utan skadade Lionel Messi och Andres Iniesta. I toppen av ligan hittar vi Villareal med 17 poäng, följt av John Guidettis Celta Vigo på 15 poäng. Barcelona är på tredje plats med 15 poäng och Real Madrid fyra med en match mindre spelad. Bland dessa fyra lag är Barcelona det enda lag som redan har två förluster. Vi får se om Katalanerna kan vända trenden. Ett ännu större bekymmer är om de överhuvudtaget kommer att vara en del av La Liga i framtiden: Om Katalonien bryter sig loss från Spanien kommer de inte längre vara en del av varje sig Europeiska Unionen eller La Liga.

Premier League

Stora förhandsfavoriten innan säsongen var Chelsea, men de har inlett riktigt illa. Istället är det Manchester City som är i toppen på Premier League, med 18 poäng på 8 matcher. Arsenal och Manchester United jagar på 16 poäng och Crystal Palace ligger fyra. Topp tre har två förluster var vilket tyder på en väldigt jämn Premier League i år. Vi la ett bet på Arsenal innan säsongen och står vårt kast.

Ligue 1

Många svenskar följer franska ligan, inte minst tack vare Zlatan Ibrahimovic i Paris SG. PSG leder ligan klart med 20 poäng, två poäng före, och en match mindre spelad, en tvåan Angers. Caen och Rennes är trea respektive fyra. Precis som förra säsongen kommer Paris att vinna en bunt inhemska titlar i år, men frågan är hur det blir med ”den där jävla Champions..” Hittills har de två raka segrar, men den riktiga värdemätaren blir matchen mot Real Madrid.

Serie A

Juventus vann serie A och tog sig till final i Champions League förra säsongen. Inför 2015-16 har de dock tappat några nyckelspelare såsom Andrea Pirlo. De har fått en otroligt tuff start i Serie A hittills med endast en seger på sju matcher. I toppen av ligan hittar vi istället Inter på 16 poäng, följt av Fiorentina på 15 poäng med en match mindre spelad. De har fem segrar var. Roma och Torino ligger trea och fyra med fyra vinster var.

Bundesliga

Bayern München är favoriter till samtliga titlar i Tyskland, men fansen kräver mer. Pep Guardiolas mannar leder Bundesliga med 8 raka segrar, 7 poäng före tvåan Dortmund. Schalke och Hertha Berlin är trea respektive fyra. I Champions League har Bayern två segrar på två matcher och det är den turneringen som betyder något i år. Hårda bud!

Vi återkommer om en månad med en ny statusuppdatering från Europas största fotbollsligor!

Tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.