Flytt för Messi bådar för stordåd

Den historiske Barcelona-ikonen Lionel Messi valde inför denna säsong att ta sitt pick och pack och dra till Paris. En övergång som chockade många fotbollsfans världen utöver, och inte är det konstigt. Argentinaren har representerat FC Barcelonas A-lag sedan 2004 och har hunnit med hela 778 matcher i klubben. De flesta ser Messi och Barcelona som en självklarhet men det har det nu blivit ändring på, på presskonferensen som följde nyheten var det en tårfylld Messi som intog podiet. Han sade sig vilja stanna kvar i klubben som fostrat honom och som han haft sina framgångar med.

Messi som stod för 672 mål i den spanska storklubben innehar även målrekordet i den spanska ligan med sina 474 mål. Det blir spännande att se om någon ska ta över rodret och styra Barcelona till nya framgångar, fansen har nog väldigt blandade känslor och får se hur säsongen löper innan de kan skratta eller gråta. Barcelona som är ett europeiskt topplag får en del att stå i men det öppnar även för andra talanger att visa sin skicklighet.

I Paris och PSG har vi en del stordåd att vänta. Med trion i topp som numera utgörs av storstjärnorna Messi, Neymar och Mbappé är det upplagt för många mål. Neymar som även han kom till PSG efter en sejour i Barcelona får nu tillbaka sin gamla lekkompis men i nytt ställ. Ledningen har investerat miljontals på dessa tre och det är inga dåliga löner som betalas ut. Messis nya kontrakt ger honom ca 357 miljoner kronor om året. Vi får se om han lyckas förtränga tårarna och fokusera framåt på glädjen de kan generera i Paris, Champions League är något PSG inte lyckats vinna på ett tag och målet är tydligt. Kikar vi tillbaka i Messis gamla klubb ser vi att de blivit lite mindre favoriserade hos spelbolaget bet365 där sportsbetting erbjuds för Barcelona som vinnare av La Liga till oddsen av 3.40. Spelvärt ändå med tanke på att det är en storklubb som säkerligen har många hungriga talanger som länge väntat på denna chans.

Messis övergång är en av de största genom tiderna, frågan är om det inte är den absolut största. Vi minns tidigare Zlatan och hans liknande resa, men med tanke på att han spelat i flera av de större klubbarna håller vi denna övergång större. Många stora övergångar har gjorts genom tiderna. Vi har även sett Gareth Bale gå från Tottenham till Real Madrid för några år sedan, även om han inte fostrades i klubben likt Messi var han den största stjärnan där efter flera framgångsrika säsonger. Bales övergång måste ändå ses som lyckad, han fick en mindre framträdande roll i Madrid men det är inte konstigt med tanke på vilket stjärnspäckat lag han kom till. Vi får se om vi hittar likheter den kommande säsongen i PSG, Messi är självklar i startelvan men med yngre och hungrigare spelare får vi se om det är han som blir mest framträdande i laget. Även här är det ett stjärnspäckat lag han kommer till, ett lag som inte byggts runt hans skickligheter som i Barcelona. Många är vi som väntar spänt för att se om han ska lyckas även i Frankrike.

Tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.