Europa mot Sydamerika i VM-finalen i fotboll 2014

Det är dags för final i fotbolls-VM 2014. Tyskland möter Argentina på söndag 13 juli. Efter en övertygande 7-1 seger mot Brasilien i semifinalen måste Tyskland gälla som favorit mot Lionel Messis Argentina som vann mot Holland på straffar efter en mållös match med övertid.

Ska Tyskland ta sin första turneringsseger sedan 1996?

1996 vann Tyskland fotbolls-EM som spelades i England. Senast de vann VM var 1990 i Italien. Nu suktar tyska folket åter igen efter en seger och chansen är att de får sitt lystmäte tillfredsställt denna gång. Den tyska lagmaskinen har imponerat i turneringen och segern i semifinalen var något vi förmodligen inte kommer att få se inom en snar framtid igen.

För att vinna måste man dock göra sin bästa match hittills. Argentina imponerade defensivt i semifinalen mot Holland och om Messi och kompani snäpper upp offensiven några steg blir de livsfarliga. Argentina kan dock inte förlita sig på 0-0 mot ett Tyskland som har en mängd anfallsvapen i sin arsenal. Inte minst forwarden Miroslav Klose som med sitt 16:e VM-mål någonsin slog det tidigare rekordet för antal mål gjorda totalt i VM. Det tidigare rekordet hade Brasiliens förra spelare Ronaldo. Nu slogs det, i Brasilien, mot Brasilien. Ska Klose göra sitt 17:e mål på söndag?

Brasilien möter Holland i bronsmatchen

På lördag har Brasilien chansen att återställa lite av den förlorade hedern från den smärtsamma semifinalförlusten på hemmaplan. De möter ett oinspirerat Holland i match om tredje pris. Holland var nära att gå hela vägen i år igen men precis som i VM 2010 föll man på mållinjen. Då åkte man ut på övertid mot Spanien i finalen, i år slogs man ut av Argentina på straffar i semifinalen.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.