Zlatans största bedrifter i landslaget

Zlatan

Zlatan är onekligen en av Sveriges viktigaste och största fotbollsspelare genom tiderna, om inte den största av dem alla. Få har kunnat leverera på samma höga nivå som Zlatan, och ingen av dem har kunnat göra det i över 20 års tid. Det som gör att Zlatan är unik är inte bara hans otroliga skickligheter, men även det faktum att han fortfarande spelar på den allra högsta nivån, trots att han är 40 år gammal.

Zlatan har dock inte bara presterat väl i sina klubblag, även det svenska landslaget har haft stor nytta av hans skicklighet och dominans. Det finns några särskilda händelser och ögonblick som sticker ut lite extra ur mängden, och det är precis dessa vi ska titta lite närmare på idag.

Klacken mot Italien i EM 2004

Ett av Zlatans största och viktigaste ögonblick i landslaget var klackmålet mot Italien under EM 2004. Målet var inte bara ett av de snyggaste och mest skickligt utförda genom tiderna, men var även viktigt för Sverige eftersom det innebar en kvittering till 1-1.

Målet klassas idag som ett av de snyggaste någonsin, inte bara för Zlatan, men för samtliga fotbollsspelare någonsin, och är onekligen Zlatans höjdpunkt i det svenska landslaget.

Fyra mål mot England

Fyra mål i en match. Få spelare kan stoltsera med samma sak, ännu färre i landslaget och mot ett topplag som England. Men Zlatan har lyckats med detta.

Sverige spelade invigningsmatch mot England på Friends Arena 2012. I den 19:e minuten blev Zlatan historisk genom att göra det första målet på den nya arenan. Vad han i detta ögonblick inte visste var att han även skulle bli historisk av andra anledningar.

Efter att England kvitterade i den 35:e minuten tog de även ledningen tre minuter senare. Sverige låg sedan under med ett mål tills det att Zlatan kvitterade till 2-2 med ungefär kvarten kvar att spela.

I den 84:e minuten slängde han in en frispark bakom Joe Hart för att ta ledningen till 3-2. Sverige var i extas. Som om inte det var nog cykelsparkade han in 4-2 från hela 30 meter för att säkerställa Sveriges vinst under premiären på Friends Arena.

Zlatan gjorde samtliga av Sveriges mål, och gav Sverige och Friends Arena den invigning de hade hoppats på!

Återkomsten 2021

Zlatan har länge varit på väg bort från landslaget. Faktum är att han tackade för sig redan 2016. Han hoppade över VM 2018, men gjorde sedan en oväntad återkomst i landslaget inför VM-kvalet 2022.

Sverige kommer dock inte att vara med och spela VM i slutet av 2022, därmed kommer det inte att bli någon efterlängtad landslagstitel för Zlatan Ibrahimovic.

Vilket lag som faktiskt kommer att vinna VM 2022 är i skrivande stund oklart. Det är i regel spelbolagen som har bäst koll på vilka lag som har störst chans, därmed kan du ta en titt på sidor som ComeOn odds om du vill veta vilka lag och spelare som har störst chans att briljera under det kommande VM-mästerskapet 2022.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.