Vi välkomnar den nya svenska spelregleringen

Sports betting

Från och med 1 januari 2019 gäller nya regler för den svenska spelmarknaden. I detta inlägg sammanfattar vi spelregleringen i korthet. Till att börja med kan vi konstatera att effekterna för affiliates, det vill säga oberoende parter som fungerar som mellanhänder genom att skapa innehåll och länkar till spelbolagen, verkar bli odramatiska. De samarbetspartners betbonus jobbar med har ansökt och fått licens, och det har inte påverkat kunder som värvats tidigare. I alla fall, här är spelregleringen i korthet:

2020 gjordes ytterligare ändringar i hur spel regleras i Sverige, med en gräns för hur mycket bonus ett spelbolag kan betala ut på max 100 kr. Se t.ex. sajterna som rekommenderas på Spelsajter.eu .

  • Licens krävs för att anordna spel om pengar (t.ex. casino, betting) i Sverige.
  • Lotteriinspektionen byter namn till spelinspektionen. Denna myndighet tillhandahåller licenser i enlighet med spelregleringen.
  • Spelbolag ska säkerställa att ett spelkonto skapas för varje kund. Alla transaktioner till och från detta konto ska registreras och vara tillgängliga för kunden.
  • Spelbolagen har så kallad omsorgsplikt gentemot kunderna. Det innebär att bolagen måste följa kundernas beteende och skydda dessa mot överdrivet spelande.
  • Spelare ska kunna stänga av sig från spel. I skrivande stund har 4000 svenskar gjort det.
  • Bonus får endast erbjudas en gång! Det vill säga, får du en insättningsbonus av spelbolaget vid registrering gäller den endast en gång och inga fler bonusar får erbjudas.
  • Marknadsföring av spel ska drivas med ”måttfullhet”: Den får inte rikta sig till barn och ungdomar. Direktreklam får inte skickas till spelare som stängts av.
  • Skatt på licenspliktiga spel tas ut med 18%.

Vad betyder detta för dig som spelare då? Ja, att du om du har problem med ditt spelande är chansen större att du kan upphöra med detta. Du kan till exempel välja att stänga av dig själv från spel i 1, 3, 6 månader, eller tills vidare (då kan du logga in efter 12 månader och häva avstängningen igen, se spelpaus.se).

Här kan du se vilka spelbolag som har licens. På Betbonus har vi som ambition att endast samarbeta med bolag som har en svensk licens. Därför kommer vi under kommande år att uppdatera gamla länkar och ta bort de som ej är förenliga med den nya spelregleringen.

Tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.