(Super)Sportåret 2018

Sports

Sportåret 2017 är över och vi ser fram emot 2018. 2018 blir vad vi brukar kalla ett supersportår med både Vinter-OS i Sydkorea och fotbolls-VM i Ryssland. I detta inlägg skriver vi lite extra om några av årets kommande höjdpunkter.

9-25 februari: Vinter-OS i Sydkorea

De olympiska vinterspelen är tillbaka efter fyra års väntan. Senast avgjordes de i Sochi, Ryssland och sedan dess har mycket av debatten inför spelen handlat om doping och frånvaron av NHL-proffs i ishockeyn. Kanal 5 sänder dygnet runt från spelen i 16 dagar. De andra kanalerna i Discovery-nätverket sänder också; Kanal 9, Eurosport 1 och 2, och Eurosport Player. Tidsskillnaden mellan Pyeongchang och Sverige under vintern är åtta timmar. När klockan är 12 i Pyeongchang är den 4 i Sverige. För herrarnas hockey innebär det lite tidigare matcher än vi är vana vid:

  • Torsdag 15 februari, 8.40: Sverige–Norge.
  • Fredag 16 februari, 13.10: Sverige–Tyskland
  • Söndag 18 februari, 13.10: Sverige–Finland(Kvartsfinalerna spelas 20–21 februari, semifinalerna 23 februari och OS-finalen spelas  24 februari).

4-20 maj: Ishockey-VM i Danmark

Sverige tog guld i ishockey-VM 2017 och nu är det dags att försvara det i Danmark. Sveriges gruppspelsmatcher spelas i Köpenhamn och motståndarna blir Ryssland, Tjeckien, Schweiz, Vitryssland, Slovakien, Frankrike och Österrike. Vi hoppas att NHL-proffsen är sugna på spel efter att inte ha fått spela OS!

14 juni – 15 juli: Fotbolls-VM i Ryssland

En av höjdpunkterna under 2017 var Sveriges herrlandslag i fotboll och deras bragd mot Italien i kvalet till världsmästerskapen i fotboll 2018. Sedan fick vi följa lottningen där det blev klart att Sverige möter världsmästarna Tyskland i gruppspelet. Mexiko och Sydkorea är de andra lagen i gruppen. De två bästa lagen från varje grupp går vidare till åttondelsfinalerna. Sveriges matcher:

18 juni: Sverige – Sydkorea
23 juni: Tyskland – Sverige
27 juni: Mexiko – Sverige

7-12 augusti: EM i friidrott i Tyskland

2018 bjuder även på ett Europamästerskap i friidrott. Det avgörs i augusti i Berlin, Tyskland. Vi ser fram emot att se nästa generations friidrottare ta ytterligare steg mot världseliten. Stora guldhoppet är naturligtvis Daniel Ståhl som tog silver i friidrotts-VM 2017.

26 januari 2018 – 5 januari 2019: Junior-VM i ishockey i Kanada

Sportåret inleddes med ett svenskt silver i junior-VM i ishockey efter en blytung förlust mot Kanada i finalen. Kanada får nu chansen att försvara sitt guld på hemmaplan, och Tre Kronor får en ny chans att gå hela vägen. Junior-VM är alltid en höjdpunkt under julhelgerna. Efter att ha anordnats några gånger i Nordamerika återkommer turneringen till Europa nästa år.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.