Stanley Cup 2015: Två stycken ”game seven” väntar!

Båda konferensfinalerna i 2015 års Stanley Cup-slutspel kommer att avgöras i match sju. Chicago och Rangers lyckades kvittera serierna till 3-3 på bortaplan i match sex och vi ser nu fram emot två helt avgörande matcher som ska kora årets två finalister!

Tampa Bay 3-7 New York Rangers (3-3 i matcher)

Rangers, som låg under med 3-1 mot Washington tidigare i slutspelet hade kniven mot strupen i match sex mot Tampa Bay: vinna eller försvinna. Bortalaget fick en bra start i första perioden med två mål i spel fem mot fem. Tampa reducerade dock till 2-1 i powerplay innan första periodvilan. I andra perioden hade Tampa även en hel del chanser att kvittera matchen, men Henrik Lundqvist storspelade i kassen. Istället kunde Rangers utöka sin ledning till 3-1 i tredje perioden. Sju minuter in i perioden kom även 4-1. Minuten senare gjorde Derick Brassard sitt andra mål för kvällen. Tampa tog ut målvakten bara för att se Rick Nash få trycka in sin egen retur till 6-1. Tampa fick ett par tröstmål innan Brassard kunde fullborda sitt hat-trick i öppet mål: 7-3 Rangers. Match sju väntar i Madison Square Garden natten mot lördag!

Anaheim 2-5 Chicago (3-3 i matcher)

Chicago var i samma situation som Rangers: De var sporrade att vinna för att undvika att bli utslagna. Första perioden borta mot Anaheim var mållös. Halvvägs in i andra perioden kunde Chicago ta ledningen med 1-0 vilket är en klar fördel i denna matchserie: Laget som gjort första målet har vunnit alla matcher. Marian Hossa gjorde 2-0 några minuter senare och Patrick Kane satte 3-0 efter en utmärkt individuell prestation i Anaheims anfallszon. Ducks svarade dock med ett mål i powerplay och ställningen var därmed 3-1 till Chicago när lagen gick in i tredje perioden. Anaheim reducerade ledningen igen i början på tredje och fick även chansen att kvittera i powerplay. Chicago höll dock rent och kunde utöka sin ledning till 4-2 med tre och en halv minut kvar av matchen. Sista målet kom i öppen kasse vilket betyder att vi har ytterligare en game seven att se fram emot, i Chicago.

Så slutar de avgörande matcherna: Vi på Betbonus tippar att ”Mr Game Seven” Henrik Lundqvist tar Rangers till final där de får möta… Anaheim!