Stanley Cup 2015: Slutspelets hetaste målvakt är dansk

I och med match tre i Stanley Cup-slutspelets konferensfinaler har Henrik Lundqvist släppt in tolv mål på två matcher. Tampa Bays anfallsspel har varit strålande och de har nu kopplat greppet om serien med 2-1 i matcher. I andra semifinalen briljerar Fredrik Andersen i målet för Anaheim som också har 2-1 i matcher.

Tampa Bay 6-5 (ot) New York Rangers (2-1 i matcher)

Rangers fick en god början på matchen med 1-0 i powerplay redan efter en minut spelad. Jesper Fast fyllde på med 2-0 i ett friläge i mitten av första perioden. Steven Stamkos reducerade innan pausvilan, på en retur av Lundqvist. 2-2 kom i power play när halva matchen var spelad. Några minuter senare, i spel 4-mot-4 var Victor Hedman med och gjorde fint förarbete till 3-2. Nu rullade det på för Tampa som kom i anfall efter anfall. 4-2 blev 4-3 innan periodvilan dock, tack vare nytt mål av Fast. Rangers kvitterade även i powerplay i tredje perioden. Tyvärr var Fast inte lika vass i defensiven som i anfallet, han missade sin markering på Tampa Bays 5-4 mål. Med två minuter kvar lyckades dock Rangers kvittera än en gång i den här svängiga tillställningen som gick till övertid. Där avgjorde Kucherov för Tampa på vad som såg ut att vara ett rätt billigt mål som gick in på långt avstånd till vänster om Lundqvist. Vi får hoppas att Rangers tightar till spelet till match fyra om det här ska bli en lika spännande serie som mot Washington.

Chicago 1-2 Anaheim (1-2 i matcher)

Efter 13 minuters spel styrde Patrick Maroon in Hampus Lindholms skott i power play för Anaheim. Patrick Kane kvitterade dock för Chicago i slutet av första perioden. Andra perioden präglades av fint målvaktsspel från bägge håll. Med mindre än minuten kvar kunde Anaheim dock ta ledningen via Dupres. I tredje perioden pressade Chicago på för en kvittering men danske målvakten Fredrik Andersen gjorde flera kvalificerade räddningar via akrobatik och plockhandske. Chicago kan därmed kassera in sin första hemmaförlust i årets slutspel.