Stanley Cup 2015: Rangers och Montreal biter sig fast

Washington Capitals och Tampa Bay Lightnings hade chansen att gå vidare till konferensfinalerna i årets Stanley Cup men de får sikta in sig på nästa matchboll istället. Anaheim skaffade sig 3-1 ledning i serien.

New York Rangers lever

Henrik Lundqvists Rangers var pressade att vinna då de låg under med 1-3 i matcher inför match 5. Det satt hårt åt, men Rangers lever! Curtis Glencross gav gästerna ledningen på Madison Square Garden. Rangers chansade och tog ut målvakten i slutet och när Henke var på väg mot båset kvitterade Chris Kreider för hemmalaget. 1-1 och övertid väntade. Efter fint förarbete av Jesper Fast kunde Ryan McDonagh avgöra för Rangers efter halva period fyra. Washington leder nu serien med 3-2 i matcher.

…och Montreal Canadiens likaså

Tampa Bay har haft ett par lägen att avgöra kvartsfinalen mot Montreal men börjar nu bli ordentligt pressade. 3-0 i matcher har blivit 3-2 i och med Montreals seger i match 5. Montreal tog ledningen med 1-0 i första perioden och vann till slut matchen med 2-1. Anton Strålman stod för en assist för Tampa Bay.

Calgary 2-4 Anaheim (1-3)

Jakob Silfverberg blev utnämnd till matchens bästa spelare när han stod för 1 mål och 1 assist i match 4 borta mot Calgary. Därmed skaffade sig Anaheim slagläge och kan gå vidare till semifinal vid vinst i nästa match. Silfverberg har gjort 9 poäng på 8 matcher i årets slutspel. De som följt Brynäs är inte förvånade, Silfverberg var briljant när Brynäs vann SM-guld efter att ha slagit Skellefteå i finalen 2012. Ställningen mellan lagen var 2-2 i slutet av andra perioden då Joe Colborne åkte på en 2+2 minuters utvisning för hög klubba. Anaheim nyttjade överläget en minut in i tredje perioden. Sista målet kom i tom kasse.