Ishockey-VM 2015: Två nya poäng av Jaromir Jagr

Tyskland pressade Tjeckien i VM i Prag, Slovenien åkte ur A-VM och Slovakien missade förmodligen slutspel. VM i ishockey 2015 fortsätter…

Tjeckien 4-2 Tyskland

Tyskland tog ledningen med både 1-0 och 2-1 mot värdnationen Tjeckien som kvitterade två gånger. Sedan klev storstjärnan Jaromir Jagr fram och avgjorde matchen. Först slog han en passning till Voracek som kunde sätta 3-2 och slutligen satte han 4-2 på egen hand med fyra minuter kvar av matchen. Tjeckien befäster därmed tredjeplatsen. De möter Schweiz i sista matchen medan Tyskland möter Österrike. Tyskarna verkar missa slutspel i år då de endast har möjlighet att gå upp på delad poäng med Schweiz. Det betyder att Schweiz 1-poängare mot Sverige igår visade sig vara livsviktig.

Slovenien 1-3 USA

USA fortsätter toppa grupp B efter en planenlig seger mot Slovenien. Slovenien kommer att åka ur A-VM och får sikta in sig på spel i den lägre divisionen nästa år. Surt för landet som spelade bra i OS 2014 och fick hem sin superstjärna Anze Kopitar till årets VM. Matchvinnare för USA blev Brock Nelson med två mål och en assist. Han toppar nu målligan i turneringen tillsammans med Filip Forsberg, de har 6 mål var.

Slovakien 2-3 (ot) Ryssland

Viktiga poäng stod på spel för Slovakien som jagar en slutspelsplats. De fick en drömstart när Tomas Kopecky kunde skjuta in 1-0 bakom en sovande rysk målvakt. I andra perioden kvitterade Ryssland i powerplay. De tog även ledningen i början av tredje och det såg mörkt ut för Slovakiens slutspelsdrömmar. Marian Gaborik gav dem dock nytt hopp med ett kvitteringsmål. 2:06 in i övertidsperioden körde Artemi Pandarin dock en solorunda och avgjorde matchen. I teorin kan Slovakien fortfarande nå slutspel, men då måste de förlita sig på att Vitryssland inte tar mer än 1 poäng mot Finland och Norge samtidigt som man måste slå USA.

Schweiz 2-7 Kanada

Kanada har fått full utdelning på sina matcher hittills: 18 poäng på 6 matcher. Schweiz blev inget annat än en dag på jobbet och det lär inte bli något poängtapp i sista matchen mot Österrike heller. Österrike kommer dock inte att ge sig utan en fight, då de slåss för sin existens i grupp A. Kanada går till kvartsfinal som storfavoriter. Inget av lagen i grupp B kommer dock att bli någon lätt motståndare. Vi vet vad Vitryssland kan göra, Ryssland är Ryssland, Finland går inte att göra mål på och USA vet att de alltid har en chans.

Tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.