Så spelas konferensfinalerna i Stanley Cup 2016

Åtta lag har blivit fyra. Kampen för vinst i konferensfinalerna i årets Stanley Cup inleds! På västra sidan hittar vi St. Louis Blues mot San Jose Sharks. Bägge lagen vann kvartsfinalserien via en avgörande game seven. Det säger något om exakt hur tuff västra sidan är. Blickar vi mot öst har vi Tampa Bay Lightning som möter Pittsburgh Penguins. De fick en lite enklare resa i sina kvartsfinaler.

Stanley Cup Konferensfinaler 2016

St Louis Blues – San Jose Sharks

Blues har aldrig vunnit någon Stanley Cup. 2016 kan bli deras år. De har haft en tuff resa i slutspelet hittills med två game seven-vinster. I åttondelsfinalerna lyckades de eliminera 2015 års mästare Chicago Blackhawks och i kvartsfinalerna besegrades Dallas Stars. San Jose Sharks fick en bra start på slutspelet då de eliminerade Los Angeles Kings med 4-1 i matcher. I kvartsfinalen lyckades de besegra Nashville Predators i game seven.

Tampa Bay Lightning – Pittsburgh Penguins

Tampa Bay Lightnings har två raka 4-1-segrar i årets slutspel: De besegrade Detroit Red Wings i åttondelsfinalerna och New York Islanders i kvartsfinalen. Pittsburg Penguins slog ut New York Rangers med 4-1 i första rundan och favoriterna från huvudstaden, Washington Capitals, med 4-2 i andra rundan. Ännu en förlust för Nicklas Bäckström och kamrater under den tio år långa Alexander Ovetjkin-eran. I förra inlägget förutspådde vi en final mellan St Louis och Washington så vi får justera detta något: Vad sägs om en final mellan St Louis och Penguins? Kan Sidney Crosby leda sitt Pittsburgh till en andra Stanley Cup? 2009 blev han den yngste kaptenen i NHLs historia som vunnit Stanley Cup när pingvinerna vann finalserien mot Detroit.

För Tre Kronors del var resultaten gynnsamma: Mattias Ekholm och André Burakovsky ansluter till laget som spelar ishockey-VM i Moskva.

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.