Så spelas hockey-VM 2024

Sverige Finland

Ishockey-VM 2024 står inför dörren och spänningen stiger i takt med att nedräkningen till den 10 maj närmar sig. I år avgörs turneringen i Tjeckien. Efter förra årets besvikelse i kvartsfinalen mot Lettland, där Tre Kronor oväntat fick se sig besegrade, är det nu dags för revansch. Förbundskapten Sam Hallam har ännu inte presenterat den fullständiga truppen, men vi kan redan nu räkna med starkt stöd från NHL. Spelare som Rasmus Dahlin och Erik Karlsson har redan tackat ja till spel, vilket ökar Tre Kronors chanser att gå långt i turneringen.

Tre Kronors Matcher i Gruppspelet

Tre Kronor, som spelar i Grupp B, möter sju motståndare under gruppspelet:

  • Fredag 10 maj, 20:20: Sverige-USA, en match som definitivt drar till sig stor uppmärksamhet och är avgörande för att sätta tonen i Sveriges VM-spel. Sänds på TV6 och Viaplay.
  • Söndag 12 maj, 20:20: Sverige-Polen, en potentiellt lättare match som erbjuder Sverige en chans att samla viktiga poäng. Sänds på TV6 och Viaplay.
  • Måndag 13 maj, 20:20: Tyskland-Sverige, en tuffare utmaning mot ett lag som ofta visar sig starkt i stora turneringar. Sänds på TV6 och Viaplay.
  • Torsdag 16 maj, 16:20: Kazakstan-Sverige, en match där Sverige bör se goda möjligheter att dominera. Sänds på TV6 och Viaplay.
  • Lördag 18 maj, 12:20: Lettland-Sverige, en chans till revansch från förra årets bittert förlorade kvartsfinal. Sänds på TV6 och Viaplay.
  • Måndag 20 maj, 16:20: Sverige-Frankrike, ytterligare en viktig match för att säkra en god position inför elimineringsskedet. Sänds på TV6 och Viaplay.
  • Tisdag 21 maj, 20:20: Sverige-Slovakien, den sista och kanske avgörande matchen i gruppspelet för Tre Kronor. Sänds på TV6 och Viaplay.

Slutspelet i hockey-VM 2024

23 maj: kvartsfinaler.
25 maj: semifinaler.
26 maj: bronsmatch och final.

Efter gruppspelets slut väntar kvartsfinalerna där de fyra bästa lagen från varje grupp går vidare. Sverige, med sin starka trupp och revanschlusta, är förväntat att vara en av dessa lag. Förhoppningar är höga att laget inte bara avancerar till kvartsfinalerna utan även till semifinaler och kanske till och med finalen, som spelas den 26 maj. Alla Sveriges matcher kommer att sändas i TV6, vilket gör det lätt för svenska fans att följa deras framsteg. Viaplay kommer också att erbjuda streaming av matcherna, vilket ger alla en chans att heja fram Tre Kronor, oavsett var de befinner sig. Hockey-VM 2024 lovar att bli en spännande turnering, och för Sverige, en möjlighet till stor triumf på isen. Låt spelen börja!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.