Så spelas finalserien i Swedish Hockey League 2016

Swedish Hockey League

Det är finaldags i Swedish Hockey League (SHL) 2015-16! Skellefteå och Frölunda gör upp om SM-guldet i år. Det är Skellefteås femte raka final, vilket är en imponerande svit. Förra året förlorade de finalen mot Växjö men i år fick de revansch i semifinalen.

Skellefteås väg till finalen

Skellefteå AIK vann serien i år. I kvartsfinalen avfärdade man HV71 medan det blev en tajt batalj mot Växjö. Faktum är att det är lite Leksand över Växjö. Både i match sex och sju kvitterade de för att hålla semifinalserien vid liv. I match sex stod matchuret på 19:59 när de fick in pucken för att sedan vinna på övertid. I sjunde matchen drog Skellefteå dock det längre strået och tog sig därmed till final.

Frölundas väg till finalen

Frölunda kom tvåa i serien bakom just Skellefteå. I kvartsfinalen slog man ut Djurgården som tagit sig dit via åttondelsfinal mot Brynäs. I semifinalen väntade ett klassikermöte med Luleå där lagen dominerade två matcher var på hemmaplan. Match fem skulle komma att bli avgörande. Luleå hämtade upp ett 0-2 underläge men föll i sudden. I match sex uppe i Coop Arena orkade man inte stå emot längre utan Frölunda vann överlägset med 8-2. Därmed är sagan om årets ”Real Luleå” över för i år.

Så spelas SM-finalen 2016

SM-finalserien går att se på TV4 och C More Hockey. Första matchen spelas 16 april i Skellefteå. Det är i vanlig ordning bäst av sju som gäller och vi ser fram emot att se två spelskickliga lag göra upp om bucklan. Första matchen följs upp direkt dagen efter med ett back-to-back möte i Göteborg.

Lördag 16 april kl 15: Skellefteå – Frölunda
Söndag 17 april kl 15: Frölunda – Skellefteå
Tisdag 19 april kl 19:30: Skellefteå – Frölunda
Torsdag 21 april kl 18: Frölunda – Skellefteå
ev. Söndag 24 april kl 15: Skellefteå – Frölunda
ev. Tisdag 26 april kl 19:30: Frölunda – Skellefteå
ev. Torsdag 28 april kl 18: Skellefteå – Frölunda

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.