Dags för semifinaler i Champions League 2016

Åtta lag har blivit fyra i årets upplaga av Champions League. Nu ska antalet åter igen halveras och göra upp om två finalplatser. De som ska göra upp om dessa är följande lag:

Manchester City vs Real Madrid

Match 1: Tisdag 26 april, Manchester City – Real Madrid
Match 2: Onsdag 4 maj, Real Madrid – Manchester City

Kommentar: Manchester City såg till att Zlatan Ibrahimovic förmodligen inte kommer att få vinna ”den där jävla Champions”. De utmanövrerade ett ineffektivt Paris SG och tog sig, som enda brittiska lag, vidare till semifinal. Här känns det som att de har allt att vinna. Dock står Real Madrid och Ronaldo i vägen. De låg under med 0-2 efter första mötet mot tyska Wolfsburg. Ronaldo visade dock sin storhet i andra mötet och vände på steken med ett hat-trick! Real Madrid visar god form nu och vann bland annat senaste El Clásico mot Barcelona.

Bayern München vs Atlético Madrid

Match 1: Onsdag 27 april, Atlético Madrid – Bayern München
Match 2: Tisdag 3 maj, Bayern München – Atlético Madrid

Kommentar: Vem ska stoppa den tyska giganten Bayern? Kanske Atlético Madrid. De har redan stoppat en gigant i kvartsfinalen när de lite oväntat slog ut Barcelona efter en 2-0 seger i andra matchen. Bayern München har inte blivit testade på riktigt den här säsongen än så det är svårt att säga något om vad Pep Guardiola och hans mannar går för i år. De dominerar tyska ligan, precis som PSG dominerar den franska.

Finalen på San Siro

Finalen spelas 28 maj på San Siro i Milano. Det är AC Milan och Inters hemmaarena och den byggdes 1925. Cirka 80 000 åskådare får plats i San Siro och den har använts tidigare i internationella sammanhang: Fotbolls-VM 1934 och 1990 och Fotbolls-EM 1980. Champions League finalen 2016 är första finalmatchen som hålls på arenan. Till skillnad från övriga slutspelsmatcher spelas finalen endast som en match över 90 minuter. Vid oavgjort spelas 30 minuter övertid följt av straffar.

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.