Så spelas åttondelsfinalerna i NHL 2016

Skridskor

Grundserien i National Hockey League (NHL) 2015-16 är färdigspelad och i sedvanlig ordning betyder det att 16 lag har tagit sig vidare till Stanley Cup-slutspelet. I detta inlägg får du information om vilka lag som möter varandra och förhandstippningar. Favoritskapet baseras i stort sett på hur lagen slutade i tabellen vilket betyder att Washington har höga förväntningar på sig. Vi får dock inte glömma att grundspel skiljer sig från slutspel; det finns lag som ligger och lurar i vassen och mycket väl kan vinna Stanley Cup även om man gick lite trögt i serien. Exempel på sådana slutspelslag är Chicago och Anaheim. Noterbart är att inga kanadensiska lag tog sig till slutspel i år. Anmärkningsvärt!

Så spelas åttondelsfinalerna i NHL 2016

Washington Capitals – Philadelphia Flyers

Kommentar: Capitals med Alexander Ovetjkin och Nicklas Bäckström i spetsen har gått bra i serien, som vanligt. Men nu är det dags för slutspel där de har vikt ner sig de senaste åren. Motståndet utgörs av Flyers, som traditionellt spelar en hårdför ishockey. Risken är att ”the Philly Flu” når huvudstaden innan den här serien är över. Vi skulle avvakta med att lägga ett spel på Caps innan vi sett hur matchserien sätter sig.

Florida Panthers – New York Islanders

Kommentar: Ett av de på förhand mest intressanta mötena. Det här är två gamla strykgäng i NHL som spelat upp sig. Islanders har något bra på gång och Panthers, anförda av tjeckiske ikonen Jaromir Jagr, har visat att det finns plats för två hockeylag i soliga Florida. Samtidigt är det en av de mer svårtippade serierna då det känns som att det kan gå hur som helst. Jagr avgör i game seven? 🙂

Tampa Bay Lightning – Detroit Red Wings

Kommentar: Detroit tog sig till stadens 25:e raka playoff med nöd och näppe. Man fick lite hjälp av Ottawa som oväntat tvålade till Boston Bruins, trots att man inte hade något att spela för samtidigt som Bruins jagade en slutspelsplats. Red Wings har inte övertygat i år och är inte samma lag som tidigare. Dock finns här massor av rutin i namn som Kronwall, Zetterberg och Datsuyk. Tampa var i final förra året och hade i normalfall räknats som en klar favorit i den här serien. Nu dras man dock med skador på ett antal nyckelspelare viket gör att vågskålen är betydligt jämnare.

Pittsburgh Penguins – New York Rangers

Kommentar: Ett prestigemöte väntar redan i åttondelsfinalen för Henrik Lundqvist och hans Rangers. Förra året skickade Carl Hagelin hem pingvinerna till dvala i en avgörande match. I år spelar Hagelin i Penguins som har gått som tåget senaste veckorna. Behåller de den formen även i slutspelet, ja då får Rangers svårt att hävda sig i den här serien.

Dallas Stars – Minnesota Wild

Kommentar: Dallas har som vanligt gjort en fin insats i serien, men precis som med Capitals har man ofta svårt att följa upp den med lika solida insatser i slutspelet. Det kommer att behövas för att slå Minnesota Wild.

Anaheim Ducks – Nashville Predators

Kommentar: Anaheim Ducks inledde serien på sämsta möjliga sätt men lyckades sedan spela upp sig. De är ett lag gjort för slutspel med tyngd, finess och elakhet. Kan Predators utmanövrera ankorna? Tveksamt.

St. Louis Blues – Chicago Blackhawks

Kommentar: Ytterligare ett lag som gått bra i grundserien mot ett klassiskt slutspelslag. Blues har aldrig vunnit Stanley Cup och risken är att de inte kommer att passera åttondelsfinalen mot den moderna dynastin och regernade mästarna Chicago, som förvisso inte har övertygat i serien men alltid lyckas hitta sätt att vinna viktiga matcher.

Los Angeles Kings – San Jose Sharks

Kommentar: Ska hajarna anförda av Joe Thornton lyckas skaka av sig slutspelsspöket? Motståndet blir tuffast möjliga, med Kings som är revanschsugna sedan man som regerande mästare missade förra årets slutspel. En intressant och svårtippad serie, men det lutar åt att kungarna får äta hajfenssoppa (och spela kvartsfinal).

Tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.