Läget i Europas fotbollsligor, november 2015

För en månad sedan tog vi temperaturen på Europas största fotbollsligor och nu är det dags igen. Här kikar vi på ställningarna i tyska Bundesliga, spanska La Liga, franska Ligue 1, engelska Premier League och italienska Serie A.

Bundesliga

Bayern München är fortfarande i toppen med 11 segrar och 1 oavgjord match. Dortmund jagar, 5 poäng efter. På plats 3 och 4 finner vi Wolfsburg och Schalke på 21 respektive 20 poäng. Såvida inget oväntat händer kommer Bayern förmodligen att vinna de tyska titlarna i år. Fansen kräver mer dock: de vill ha slutseger i Champions League. Tredje november möter Bayern Arsenal i nästa omgång.

La Liga

För en månad sedan hade både Barcelona och Real Madrid problem i La Liga. Nu har de positionerat sig i toppen i alla fall, på 24 poäng var. Kommer det att krävas en El Clásico för att särskilja lagen? Nästa El Clásico spelas Lördag 21 november. John Guidettis Celta Vigo ligger trea på 21 poäng och Atlético Madrid fyra med 20 poäng. Hyggligt jämnt, men frågan är inte om de bägge jättarna kommer att dra ifrån resten innan jul?

Ligue 1

På västfronten intet nytt. Zlatans Paris SG är fortfarande i toppen och motståndet är skralt. Fansen kräver att PSG vinner varje titel i Frankrike. Frågan är dock hur de kommer att prestera i Champions League? Sist spelade de 0-0 på hemmaplan mot Real Madrid. Ska Zlatan få vinna ”den där jävla champions..”? Lyon, Angers och St Etienne ligger alla tre på 22 poäng, 10 poäng bakom PSG i Ligue 1.

Premier League

Chelsea fortsätter göra oss besvikna i Premier League. I helgens möte med Liverpool tog de en tidig 1-0 ledning men föll till sist med 1-3. Frågan är när Jose Mourinhos förtroendekapital är förbrukat.. I toppen av ligan hittar vi Manchester City och Arsenal med 25 poäng vardera. Leicester är trea på 22 poäng, 1 poäng före Manchester United.

Serie A

Italienska ligan är förmodligen den jämnaste av alla. Fiorentina och Inter är i toppen med 24 poäng vardera, tätt följda av Roma med 23 poäng och Napoli på 22. Fjolårsmästarna Juventus hittar vi först på tionde plats..

Vi återkommer med ny rapport i december. Innan dess ska vi dock hinna med både Champions League och kval till fotbolls-EM i Frankrike 2016 där Sverige ställs mot Danmark i två play off matcher 14 och 17 november. Stay tuned!

Tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.