Ishockey-VM 2018, spelschema

 

Tre Kronor

Sverige vann ishockey-VM 2017 och i maj är det dags att försvara guldet! VM 2018 avgörs i Danmark 4 – 20 maj. I gruppspelet är 16 lag indelade i två grupper. De fyra bästa från varje grupp avancerar till kvartsfinalerna. Du ser Sveriges matcher och slutspelet på TV3 och Viaplay. Nedan hittar du datum för gruppspel, slutspel och TV-tider för Sveriges matcher.

Grupper och Sveriges matcher i ishockey-VM 2018

Grupp A:

Ryssland
Sverige
Tjeckien
Schweiz
Vitryssland
Slovakien
Frankrike
Österrike

Sverige spelade följande datum:

4 maj kl. 20:15: Sverige – Vitryssland
6 maj kl. 16:15 : Sverige – Tjeckien
7 maj kl. 20:15: Sverige – Frankrike
9 maj kl. 20:15: Sverige – Österrike
12 maj kl 12:15: Slovakien – Sverige
13 maj kl. 20:15: Schweiz – Sverige
15 maj kl 20:15: Ryssland – Sverige

Kommentar: Skapligt tuff grupp. Tuffaste motståndaren förväntas bli Ryssland, som vann OS-guld i februari. Tjeckien, Schweiz, Vitryssland och Slovakien alltid farliga. Frankrike och Österrike blir mumsbitar, väl?

Grupp B:

Kanada
Finland
USA
Tyskland
Norge
Lettland
Danmark
Sydkorea

Kommentar: Kanada och Finland gör upp om gruppsegern här, såvida inte Tyskland ställer till det igen? Det blir otroligt intressant att se om lagets framgångar i OS bara var en tillfällighet, eller om tysk ishockey är på uppgång! Hemmanationen Danmark lär knipa en poäng eller två också.

Slutspel i ishockey-VM 2018

17 maj: Kvartsfinaler
19 maj: Semifinaler
20 maj: Final och bronsmatch

Vem vinner ishockey-VM 2018 då? Som alltid beror det på hur många NHL-proffs vi kan få hem och hur mycket Kanada och USA satsar på turneringen. Gissningsvis är flera länder revanschsugna efter OS-uttågen och vi tror att Kanada blir farliga i år. Finland och Sverige är helt beroende av förstärkningar från Nordamerika, det såg vi inte minst i OS då bägge lagen fick respass redan i kvartsfinalerna. Ryssland får gälla som favoriter, och de har chans att bli andra lag någonsin, efter Sverige 2006, som tar både OS- och VM-guld samma år. Med detta hoppas vi på en trevlig hockeyturnering i vårt grannland i år, och nya svenska framgångar i ishockey-VM!

Tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.