Ishockey-VM 2015: Jaromir Jagr målskytt igen

Igår gjorde tjeckiske veteranen Jaromir Jagr mål för Tjeckien i en rafflande tillställning som Sverige till slut gick vinnande ur, efter straffläggning. Idag var det dags igen.

Tjeckien 4-2 Lettland

Lettland förlorade mot Kanada med 6-1 igår. I kvällens match mot värdnationen började de bra och tog ledningen i första perioden. Lagen följdes åt målmässigt till 2-2 en bit in i andra perioden. För många utvisningar i mittperioden sänkte dock Lettland, som bland annat fick spela 5 minuter i boxplay efter en ful spearing. Tjeckien gjorde både både 2-2 och 3-2 i numerärt överläge. Ledningsmålet kom från ingen mindre än Jaromir Jagr som är hemmanationens och turneringens stora dragplåster. Voracek gjorde 4-2 i tredje perioden vilket blev slutresultatet. Kovar hade en fin kväll med 1 mål och 2 assist. Ifrågasatte målvakten Salak blev utbytt i andra perioden efter Lettland gjorde sitt andra mål. Han har inte gjort de nödvändiga räddningarna mot varken Tre Kronor eller Lettland och har förmodligen tappat förstaspaden nu. Tjeckiens nästa match är mot Kanada på måndag.

Slovakien slog Danmark på straffar

Danmark ledde länge mot Slovakien som lyckades kvittera och gå ifrån till 2-1 i tredje perioden. Danmark kvitterade dock halvminuten senare. 14 sekunder (!) senare tog Slovakien ledningen på nytt. Med två minuter kvar av matchen lyckades danskarna kvittera en sista gång. Matchen gick till en mållös förlängning och fick avgöras på straffar där Slovakien drog det längsta strået. Viktig poäng för Danmark. Tveksam inledning av Slovakien, som nästan har hemmaplan i den här turneringen i och med att de spelar sina matcher i Ostrava, öster om Prag, nära gränsen.

Österrike skrällde mot Schweiz

Österrike, nytt lag i årets A-grupp, tog en tung skalp i dagens match mot Schweiz. Lagen följdes åt till 2-2 en bit in i tredje perioden innan Matthias Bieber kunde ge Schweizarna ledningen med 9 minuter kvar. Med cirka en minut kvar av matchen kvitterade dock Michael Raffl, assisterad av Thomas Raffl. Ytterligare en mållös förlängning i denna turnering resulterade i ytterligare en straffläggning där Österrikes Konstantin Komarek avgjorde och skrällen var ett faktum. Schweiz har dock en historik att inte kunde föra matcher medan de ofta spelar ett duktigt kontringsspel mot starkare lag.

Tyskland avgjorde sent mot Frankrike

Tolv minuter in i första perioden gav Michael Wolf Tyskland ledningen med 1-0 mot Frankrike. Ledningen skulle stå sig in i halva mittperioden. Då kvitterade Frankrikes Damien Fleury. Tyskland fick dock sista ordet och Patrick Reimer gjorde 2-1 med minuten kvar av matchen. Marcus Vinnerborg var domare.

Knapp seger för USA mot Norge

Norge tog oväntat ledningen i första perioden men USA kunde kvittera och gå ifrån. Norge spelade upp sig något från storförlusten mot Ryssland senast medan det är svårt att värdera årets upplaga av USA som gav Finland storstryk igår.

Vitryssland 4-2 Slovenien

Här hade vi på Betbonus satsat en slant på Vitryssland i kombination med vinst för Tre Kronor mot Tjeckien på full tid. Synd att Sverige tappade den där 4-2-ledningen, annars hade det blivit lite extra veckopeng i kassan. Vitryssland kunde hålla undan för Slovenien även om det bara skiljde ett mål mellan lagen med 8 minuter kvar att spela efter att storstjärnan Anze Kopitar hjälpt till att spela fram till 2-3. Sista målet kom i tom kasse.

I morgon ser vi fram emot Sverige – Österrike. Ska Österrike lyckas skrälla igen?