Hockey-VM 2017: Så spelas kvartsfinalerna

Gruppspelet i årets hockey-VM är slut och varje lag har spelat sju gruppspelsmatcher. Från de två grupperna har totalt åtta lag gått vidare till kvartsfinalerna som spelas torsdag 18 maj:

Schweiz – Sverige

Ett NHL-förstärkt Tre Kronor tog sig vidare till slutspel utan större problem. Däremot förlorade Sverige mot både Ryssland och USA, som var de största konkurrenterna i gruppen. Spelet har inte klickat ordentligt och det har varit mycket slarv och onödiga utvisningar. Å andra sidan är det bättre att det slarvas i gruppspelet än i slutspelet. Många gånger när Sverige tagit VM-guld har de varit utdömda på grund av svaga insatser tidigt i turneringen. Schweiz har blandat och gett, som vanligt. De slog bland annat ett sömnigt Kanada på övertid. I slutspelssammanhang har Sverige goda erfarenheter av att möta Schweiz; till exempel guldåren 1998 och 2013, och OS i Turin 2006. Vinnaren möter USA eller Finland. Matchen spelas kl 20:15 och visas på TV4.

Kanada – Tyskland

En av hemmanationerna, Tyskland, tog sig vidare till slutspel vilket är bra för turneringen. VM spelas ju som bekant i Köln och Paris. Frankrike lyckades tyvärr inte ta sig vidare från gruppspelet i år, trots vinst mot bland annat Finland. Kanada vann sin grupp komfortabelt och är en av favoriterna till VM-guldet tillsammans med Ryssland och Sverige. Hit, men inte längre blir det för Tyskland. Vinnaren möter Ryssland eller Tjeckien. Matchen spelas kl 20:15 och visas i TV12.

Ryssland – Tjeckien

Ryssland blev tvåa i sin grupp efter att ha förlorat mot USA i sista matchen. I kvartsfinalen väntar Tjeckien som är svårplacerat: De har många NHL-förstärkningar men har inte gjort mer än de bör i gruppspelet. Vinnaren möter Kanada eller Tyskland. Matchen spelas kl 16:15 och visas i TV12.

USA – Finland

Finland är VM:s besvikelse hittills, med bland annat en 1-5 (!) förlust mot Frankrike. Med nöd och näppe tog lejonen sig till kvartsfinal och här får de möta VM:s överraskning USA, som har något stort på gång. Å andra sidan kan Finland spela helt utan press och förväntningar, så man vet aldrig. Vinnaren möter Schweiz eller Sverige. Matchen spelas kl 16:15 och visas i TV4.

Vi tror dessa lag kommer att mötas i semifinalerna:

Sverige – USA
Ryssland – Kanada

Tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.