Frankrike vann handbolls-VM 2015

Hit men inte längre blev det för Qatar som sensationellt tog sig till final i handbolls-VM på hemmaplan. Frankrike blev för starka i finalen och kunde vinna med 25-22. I bronsmatchen slog Polen Spanien med 29-28 i förlängningen.

Rättvisa skipad(?)

Årets handbolls-VM har vid sidan av sporten handlat om en mängd olika konstiga händelser och beslut. Det började med att Tyskland fick ett wildcard till turneringen på bekostnad av Australien. Detta korrigerade sporten själv när tyskarna åkte ut i kvartsfinalen, mot hemmanationen Qatar, som i sin tur består av en mängd utländska spelare med ett tillfälligt pass och höga löner. Detta köpelag tar sig senare till final i hemma-VM på bekostnad av Polen i semifinalen, med köpta fans och domarna på sin sida om man ska tro kritikerna. 20 minuter efter finalen bestämmer Emiren av Qatar att det enda som får visas i tv-rutan är avslutningsceremonin med den propaganda det medför.

Rent sportsligt vann i alla fall samma lag som vann Olympiska spelen i London för 2 år sedan.

För svensk del åkte vi ut mot världens tredje bästa lag, och i övrigt förlorade vi endast mot världens bästa lag i gruppspelet. Synd det skedde så tidigt bara.

Sport verkar ha en förmåga att rannsaka sig själv till slut.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.