El clasico 2021 – 2022

Messi
Hur påverkar Messis flytt till PSG Barcelonas prestationer i El Clasico tro?

Det klassiska rivalmötet mellan Spaniens fotbollsgiganter Barcelona och Real Madrid, ofta refererat till som ”El clásico”, är ett måste för alla fotbollsälskare. Varje år möts de bägge storklubbarna i La Liga, och om vi har tur, även i spanska cupen (Copa del Rey), och / eller i Champions League. Ofta möts de även i spanska supercupen (Supercopa de España) vilket är en turneringen mellan fyra lag: Ettan och tvåan i La Liga och ettan och finalisterna i spanska cupen.

I detta inlägg hittar du datum för El clasico säsongen 2021 – 2022. Skulle klubbarna mötas i ytterligare sammanhang lägger vi till dessa möten i listan nedan.

DatumHemma – bortalagSpelplats Tävling
24 okt 2021Barcelona – Real MadridCamp NouLa Liga
12 jan 2022Real Madrid – BarcelonaKing Abdullah Sports CitySpanska Supercupen
20 mar 2022Real Madrid – BarcelonaSantiago BernabeuLa Liga
El clasico 2021 – 2022

Som synes är det tre inplanerade möten under säsongen 2021-2022: De två mötena i La Liga, och mötet i spanska supercupen. I Sverige ser du La Liga på CMORE sport.

Tidigare möten i El clasico

Totalt har 279 El clasico spelats. Barcelona har vunnit 115 och Real Madrid 102 (62 matcher har slutat oavgjort). Kan Real Madrid knappa in på Barcelona i år tro? Barcelona har lite av ett krisår efter att ha tappat fixstjärnan Leo Messi till Paris SG och de går även trögt i ligan.

I skrivande stund ligger Real Madrid trea i La Liga och Barcelona på sjunde plats. Detta kan få konsekvenser för kommande års supercuper då vi kan få se helt andra lag möta varandra och gå miste om det klassiska mötet mellan dessa giganter.

I Champions League har Real Madrid två vinster och en förlust i gruppspelet medan Barcelona har två förluster och en vinst. Vi får se om de lyckas ta sig till slutspel, och om vi har tur att få se de bägge lagen mötas i ett slutspel!

Tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.