Den gamla damen har vaknat

Då var det åter igen dags att ta tempen på Europas hetaste fotbollsligor!

Europeisk fotboll

La Liga

I Spanska ligan hittar vi förra årets mästare Barcelona i topp. Deras huvudrivaler, Real Madrid, har sparkat tränaren Rafael Benitez och bytt ut honom mot förre superstjärnan Zinedine Zidane. Media har mest fokuserat på de två storklubbarna som möts i El Clásico varje år, men samtidigt smyger Atlético Madrid upp på en andraplats i ligan, bara en poäng bakom Barcelona efter 20 spelade omgångar.

Barcelona 48p
Atlético Madrid 47p
Real Madrid 43p

Premier League

Denna säsongs största överraskning i Europas ligafotboll måste nog vara Leicester. De leder Premier League med storklubbarna Manchester City och Arsenal jagandes bakom sig. Vi satsade våra pengar på Arsenal innan säsongen startade och det är fortfarande ett bra vad. Nog vore det dock lite spännande om det blev Leicester som vann årets liga?! Arsenal har dock en tuff period framför sig när de ställs mot Barcelona i Champions Leagues åttondelsfinaler.

Leicester 47p
Manchester City 44p
Arsenal 44p

Serie A

Som titeln lyder: Den gamla damen, Juventus, har vaknat! De låg hopplöst efter i Serie A ett par månader efter ligastarten i höstas men har nu klättrat upp till en andraplats, bara två poäng bakom Lazio. Inter jagar på tredje plats. Precis som Arsenal väntar tufft motstånd för Juventus i Champions League: De måste försöka hitta ett sätt att slå tyska giganterna Bayern München i åttondelsfinalen. Vår gissning är att den gamla damen är ute ur Champions League, men i toppen av Serie A innan mars 2016 är slut.

Napoli 44p
Juventus 42p
Inter 40p

Ligue 1

Ligue 1 är avgjord. Zlatan Ibrahimovic och Paris SG dominerar i toppen med 19 vinster och 3 oavgjorda matcher. Denna säsong handlar dock inte om franska ostar för PSG: De vill avancera i ”den där jävla Champions…” De möter Chelsea i första slutspelsomgången.

Paris SG 60p
Nice 36p
Monaco 36p

Bundesliga

Bayern München är Tysklands motsvarighet till Paris SG. Alla förväntar sig att de vinner de inhemska titlarna medan fansen har större krav: De vill ha ytterligare en titel i Champions League. Sist de lyfte bucklan i turneringen var 2013. I Bundesliga har Bayern 16 vinster, 1 oavgjord match och 1 förlust. Dortmund ligger på andra plats medan laget från huvudstaden, Hertha Berlin, har en fin säsong och har tagit sig upp till en tredje plats.

Bayern Munich 49p
Dortmund 41p
Hertha Berlin 33p

Tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.