Champions League 2015-16: PSG vidare till kvartsfinal

Paris SG

Efter första mötet i Champions Leagues åttondelsfinaler var det fördel Zlatan och Paris SG mot Chelsea efter seger med 2-1. Zlatan gjorde ett av PSGs mål på frispark. I returmötet var det Parisarna som inledde bäst.

Zlatan framspelare och målskytt

Efter 16 spelade minuter av första halvlek höll sig Adrien Rabiot framme i Chelseas straffområde. Efter en briljant passning av Zlatan Ibrahimovic kunde Rabiot göra 1-0 till bortalaget. Chelsea var dock inte ofarliga. De spelade upp sig och 10 minuter efter PSGs mål kvitterade Diego Costa till 1-1. Bägge lagen rullade mycket boll och det märks att det finns mycket potential i de här spelartrupperna. Spelet är några snäpp från lag som Barcelona och Bayern München dock, ibland blir det en passning för mycket på egen planhalva och en och annan tilltrasslad situation på grund av detta. I alla fall, 1-1 stod sig halvleken ut.

I andra halvlek höll sig Zlatan framme på någon tidig halvchans. Chelsea var dock närmast ett ledningsmål, men Kevin Trapp var bra med i Parismålet, precis som i första matchen. Istället var det PSG som kunde ta ledningen: Thiago Motta hittade Di Maria med en fin passning som i sin tur slog en perfekt boll till Zlatan som hittade rätt i löpningen och distinkt satte 2-1. Ridå ner för Chelsea som nu behövde göra 3 mål för att klara av det här och det fanns inte på världskartan. Luften gick ur britterna och Paris SG kunde rättvist ta sig till kvartsfinal med totalt 4-2.

Kvartsfinalerna spelas 5-6 och 12-13 april. Vi återkommer när de lottats.