Allsvenskan på sommaruppehåll

Allsvenskan har gått på sommaruppehåll lite tidigare än vanligt. Anledningen är att det vankas EM. Trots att lagen endast har hunnit spela åtta matcher har supportrar och experter redan fått en känsla för hur det står till i lagen. Det har också visats att prognosen för säsongen 2021 nödvändigtvis inte stämmer. Förhandsfavoriter har öppnat oväntat svagt medan bottenfavoriterna utmanar. 

Källa: Unsplash

Storfavoriten leder 

Malmö FF är de förhandstippade storfavoriterna att vinna årets Allsvenska. De går på sommaruppehåll som ledare med en match mer spelad än de flesta andra lag. Hittills har de vunnit sex matcher och bara förlorat en. Två matcher har spelats oavgjort. Laget har däremot inte haft den smidigaste vägen till toppen. De har släppt in mål i varje match. Det har varit skadedrabbat och bet365 sportsbetting och bets sida har rapporterat att viktiga spelare som Oscar Lewicki och Bonke Innocent har missat matcher. Trots detta är Skåneklubben förhandsfavoriter att vinna. Oddset för att de vinner är 1.57. 

Otippade klubbar gör framsteg

Vårens överraskningar har varit Kalmar FF och nykomlingen Degerfors. KFF, som med nöd och näppe lyckades hålla sig kvar i Allsvenskan efter kvalet förra hösten, har endast förlorat en match. Deras framsteg tillskrivs enligt Sportbladet tränaren Henrik Rydström, som kom tillbaka till Kalmar efter en säsong i Sirius.

Degerfors har i sin tur fått en känsla för hur det är att spela i Allsvenskan. Klubben har inte spelat i Allsvenskan sedan 1997 men har lyckats lägga sig framför lag som Hammarby, Mjällby och IFK Göteborg. De börjar uppehållet med en sjunde plats. 

Nya tränare sökes

När en fotbollsklubb har problem brukar den första lösningen vara att byta tränare. Om man ska tro rykten är det på väg att hända i flera klubbar.

Hammarby var förhandstippade att slåss om SM-guldet. I stället ligger de i mitten av tabellen. Efter den sista matchen innan uppehållet, som slutade i förlust, ska spelarna ha varit upprörda och missnöjda med ledningen. Det har fått media att spekulera om tränaren, Stefan Billborn, är på väg att sluta. 

Örebro har heller inte haft den bästa starten på säsong. Faktum är att det har varit en av klubbens tyngsta starter på flera säsonger. Det tog bland annat hela fyra matcher innan de lyckades göra mål. De ligger näst sist i tabellen med två segrar. I ett försök att lyfta klubben från nedflyttningsplatsen har Axel Kjäll slutat som tränare. Han har däremot inte fått sparken skriver SVT Sport. I stället kommer han att ta över tjänsten som fotbollschef. Hans nya roll kommer bli att sköta om rekryteringar och därmed hitta en ny tränare. 

IFK Göteborg är ytterligare en klubb som kommer att använda sommaruppehållet för att se över både laget och ledningen. För närvarande finns det inga uppgifter på om några, och i så fall vilka, kommer att få sparken. Det är däremot tydligt att blåvitt inte är nöjda med en vår som slutade på en tionde plats.  

Källa: Unsplash

Allsvenskan 2021 har hittills bjudit på överraskningar. Frågan är om det kommer att fortsätta när serien drar i gång eller om favoriterna bara behövde tid för att samla krafterna. 

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.