Stanley Cup 2015: Washington nollade Rangers

Tredje mötet mellan Washington Capitals och New York Rangers visade att hockey är en lagsport och inte en kamp mellan två individer. Media har framhållit duellen mellan Washingtons ryske superstjärna Alexander Ovetjkin och Rangers svenske målvakt Henrik Lundqvist som en avgörande faktor, det verkar dock inte vara en indikator på hur matchen slutar.

Washington 1-0 New York Rangers

I match nummer två vann Rangers på hemmaplan, trots att Ovetjkin fick in ett mål på Henrik Lundqvist. I tredje matchen snuvade ”Henke” Ovetjkin på två mål men det var ändå Washington som gick segrande ur striden. I andra perioden gnuggade Jay Beagle in matchens enda mål och därefter höll Braden Holtby i Capitals mål nollan tack vare en solid försvarsinsats. Washington leder nu serien med 2-1 i matcher inför match 4.

Calgary bröt Anaheims svit

Sex raka segrar var Anaheims svit i årets Stanley Cup-slutspel. Efter att ha eliminerat Winnipeg i första rundan hade de två raka segrar mot Calgary i den andra. Trenden bröts dock tack vare Mikael Backlund, på övertid. Det såg dock länge ut att bli ytterligare en seger för Anaheim som ledde matchen med 3-2 i sista perioden. Med blott 20 sekunder kvar kunde rookien Johnny Gaudreau kvittera i power play. Fyra minuter in i övertidsperioden avgjorde Backlund med ett skott som gick in bakom en skymd Frederik Andersen i Anaheims mål.

Fördel Chicago mot Minnesota

Ytterligare en 1-0 seger kom i matchen mellan Chicago och Minnesota. I första perioden gjorde Patrick Kane matchens enda mål och Blackhawks tog därmed en tung bortasegar. De leder nu med 3-0 i matcher och kan svepa Minnesota i fyra raka om man vinner nästa bortamatch.