Stanley Cup 2015: Kampen mellan Lundqvist och Ovetjkin fortsätter

New York Rangers förlorade första kvartsfinalen mot Washington Capitals på ett snöpligt sätt med mål i slutsekunden. Ryska stjärnan Alexander Ovetjkin passade på att håna svenske keepern i matchen efter sitt första mål: ”All series, baby, all series” vilket antydde att det skulle bli fler mål från det hållet. Det blev det också, men ingen seger.

New York Rangers 3-2 Washington (1-1)

Förvisso lyckades Ovetjkin göra ytterligare ett supersnyggt mål på Lundqvist, men det var too little, too late. Lundqvist och Rangers lyckades reda ut det ”mayhem” som enligt Lundqvist själv uppstod när Washington tryckte på för en kvittering sent i tredje perioden och därmed har man även kvitterat matchserien. Nästa två matcher spelas i Washington. Där lär Lundqvist få det än mer hett om öronen.

Anaheim 3-0 Calgary (2-0)

Anaheim ångar på med sjätte raka segern i det här slutspelet. Även om Calgary hade sina chanser blev de nollade och får nu försöka vända skutan på hemmaplan. Hampus Lindholm stod för ett mål i matchen.

Chicago 4-1 Minnesota (2-0)

Chicago har eliminerat Minnesota i två raka slutspel och risken är att de håller på att utvecklas till ett riktigt slutspelsspöke för Wilds. Även om andra matchen var jämn hade Chicago den spets som krävdes för att konvertera sina chanser: Patrick Kane gjorde två mål, Jonathan Toews och Patrick Sharp var sitt.

Montreal 2-6 Tampa Bay (0-2)

Tampa Bay, som blev svepta av Montreal i fyra raka matcher förra året, har nu två raka bortasegrar och kan åka hem till Florida för att avgöra det här. Steven Stamkos fick igång sitt målskytte och Victor Hedman satte en kasse i 6-2 segern mot Montreal.

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.