Stanley Cup 2015: 2-2 i konferensfinalerna

New York Rangers fortsätter spela ojämnt i Stanley Cup-slutspelet. I match två och tre av konferensfinalerna släppte de in sex mål mot Tampa Bay. Henrik Lundqvist, som varit en vägg i slutspelet såg dessutom väldigt mänsklig ut i övertidsavgörandet i match tre. Som tur var spelade han upp sig i match fyra med 38 räddningar och endast ett insläppt mål. Nu har Rangers dessutom gjort tio mål totalt. I den andra konferensfinalen kvitterade Chicago serien mot Anaheim på övertid.

Tampa Bay 1-5 New York Rangers (2-2 i matcher)

Rick Nash gjorde kvällens första mål för Rangers i slutet på första perioden. Steven Stamkos kvitterade i andra perioden. Dock kunde Rangers åter ta ledningen genom två snabba mål innan pausvilan. I tredje perioden gjorde Martin St Louis sitt första mål i årets slutspel och Rick Nash sitt andra för kvällen, bägge i power play. 5-1 till Rangers betyder att konferensfinalen nu är oavgjord införs match fem som spelas i Madison Square Garden, New York.

Chicago 5-4 (ot) Anaheim (2-2 i matcher)

Antoine Vermette var petad från Chicagos trupp i match tre men fick spela huvudrollen i match fyra. Brandon Saad gjorde första målet för Chicago med 50 sekunder kvar av första perioden, i numerärt underläge. Anaheim kvitterade matchen med två minuter kvar av andra perioden. Tredje perioden blev en målfest som inleddes av Jonathan Toews och Brent Seabrook som gav Chicago ledningen med 3-1. Då visade ankorna från Anaheim att de är örnar då de gjorde tre mål på 37(!) sekunder. Det har inget lag gjort i en slutspelsmatch sedan Toronto Maple Leafs 1979 (3 mål på 22 sekunder). Plötsligt var det 4-3 till Anaheim. Chicago visade dock att de alltid kan hitta sätt att vinna matcher på. Patrick Kane satte 4-4 i powerplay och matchen gick till övertid. Bägge lagen radade upp chanser men målvakterna höll rent i kassen i första övertidsperioden. I den andra klev dock Vermette fram och avgjorde tillställningen. 5-4 Chicago och matchserien är nu oavgjord. Frågan är om det inte kommer att vara ett tröttkört lag som når finalen om serien fortsätter vara så här jämn. Chicagos backar Duncan Keith och Niklas Hjalmarsson spelade till exempel 40 minuter var i matchen.