Skid-VM i Falun 2015: Tredje svenska medaljen

Idag avgjordes sprintstafetten i skid-VM i Falun. För Sverige deltog Ida Ingemarsdotter och Stina Nilsson på damsidan och Calla Halfvardsson och Teodor Petterson på herrsidan. I stafetten åker två åkare tre sträckor var, 6 x 1,4 km totalt.

Svenskt silver på damsidan

Ida Ingemarsdotter och Stina Nilsson körde för Sverige. Som vanligt gick inte Norge att hota utan Ingvild Flugstad Östberg och Maiken Caspersen Falla tog bekvämt och suveränt hem guldet. Kampen om silvret blev dock en rysare. På de två sista sträckorna handlade det om Tyskland, Sverige och Polen. Ida Ingemarsdotter gjorde en stabil näst sista sträcka när hon lyckades få ut de sista krafterna ur kroppen. Stina Nilsson som tog silver i den klassiska sprinten var åter med och slogs om medalj. I slutet på sista sträckan gjorde hon ett försök att ta sig förbi tyska Denise Herrmann via insidan på banan. Det ledde dock till att hon hamnade strax utanför banmarkeringen och straffades med ett gult kort efter loppet.

På upploppet krossade dock Nilsson både Herrmann och Polens Sylwia Jaskowiec och kunde ro hem silvret efter norskorna.

Stavbrott ställde till det för de svenska herrarna

I herrarnas stafett var både Halfvardsson och Petterson bra med på de första sträckorna. Vid sista bytet hände dock det som inte fick hända: Peterson blev påkörd av Rysslands Alexei Petukhov, bröt staven och slutade på en nionde plats. Surt att inte ens få vara med och fightas om medaljerna. Vi får hoppas på framgångar även på herrsidan längre fram i världsmästerskapen.

Vem vann då? Norge såklart. Petter Northug och Finn Hågen Krogh var överlägsna. Alexej Petuchov och Nikita Krjukov från Ryssland kom tvåa och Italiens Dietmar Nöckler och Federico Pellegrino fick bronspengen.

Nu laddar vi inför tisdag. Guldläge för Charlotte Kalla på 10 km fristil!

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.