SHL: Resultat, kvartsfinal 3

Växjö 1-0 (sd) Örebro, totalt 2-1 i matcher

I matchserien mellan Växjö och Örebro hade vi inför omgång 3 haft två bortasegrar. Den trenden bröts nu i och med Växjös seger i sudden death. Matchen var en tät tillställning där inget av lagen ville släppa till. Två bra målvakter gjorde att det var mållöst efter 60 spelade minuter. Ett par minuter in i sudden death kunde hemmalaget dock forcera in avgörandet efter en omdiskuterad diskussion där Örebrolägret menade att det borde ha blivit utvisning för en tripping i situationen innan.

Linköping 2-3 HV71, totalt 1-2 i matcher

Inför omgång 3 stod det 1-1 i matcher och var helt jämnt mella Linköping och HV71. Nu kopplade dock Jönköpingslaget ett viktigt grepp om serien med en stark bortaseger. Efter första perioden ledde bortalaget med 0-1. Broc Little kunde kvittera för Linköping 41 sekunder in i mittenperioden. I samma period kunde dock HV gå ifrån till 1-3. Linköping kom aldrig närmare än en reducering i slutet på tredjeperioden. Trots hårt tryck mot HV-kassen lyckades de inte få in en till puck. Jere Karalahtis 1-3-mål i andra perioden blev matchvinnande.

Frölunda 1-3 Luleå, totalt 1-2 i matcher

Ytterligare en viktig bortaseger kom när Luleå besegrade Frölunad med 1-3. Till skillnad från grismatchen uppe i Coop Arena i omgång 2 gick Luleå ut för att spela denna gång. Frölunda verkade mer inställda på kamp. 0-1 kom i första perioden och 0-2 i andra. Frölunda vaknade till i tredje och lyckades reducera via mål av Joel Lundqvist. Luleås Niklas Fogström avgjorde dock matchen med mindre än minuten kvar av tredjeperioden. Finfint läge att gå vidare till semifinal för norrbottningarna.

Skellefteå 3-2 (sd) Brynäs, totalt 3-0 i matcher

Skellefteå visar fortsatta mästartakter och slog åter igen Brynäs som inte lyckas hitta sätt att vinna. Det var dock nära den här gången då sudden death krävdes för att skilja lagen åt. Det var för övrigt en jämn tillställning, där lagen följdes åt med 1-1 efter första perioden, mållöst i den andra och 2-2 i den tredje. 34-33 i skott. Daniel Widing avgjorde 3,35 in i sudden death-perioden. Kämpigt för Brynäs då samtliga matcher har varit jämna, men Skellefteå drar det längre strået varje gång. De verkar ha det där flytet som behövs i ett slutspel och frågan är vilket av de andra lagen som kan rå på dem? På Betbonus hoppas vi på en norrländsk holmgång mellan Luleå och Skellefteå!