Luleå och Brynäs vann första play in-matcherna

Idag avgjordes första play in-matcherna där fyra lag gör upp om två platser i SHL:s kvartsfinal.

Luleå 1-0 Djurgården

I Coop Arena, Luleå, tog hemmalaget tag i taktpinnen från början och släppte aldrig in Djurgården i matchen. Emil Sylvegård gjorde 1-0 för norrbottningarna efter 3.46 i första perioden och det blev även slutresultatet. Luleå dominerade matchen fullständigt och radade upp målchanser. Tack vare storspel av Mikael Tellqvist i Djurgårdsmålet hölls siffrorna nere. Stockholmarnas chans är en lite annan matchbild på hemmaplan på måndag, annars blir det ingen kvartsfinal.

Färjestad 3-4 Brynäs

Färjestad har tagit sig till kvartsfinal de senaste 20 åren. På måndag kan den sviten spricka i Gävle i och med att Brynäs vann första matchen i Karlstad. Hemmaplansförlust för värmlänningarna alltså. Senast Färjestad missade kvartsfinal var 1994, med Niklas Wikegård som tränare. Då fick man spela kvalspel för att rädda elitseriekontraktet. Brynäs har ett gyllene läge att avgöra hemma i nästa match. I dagens match stod det 2-2 efter sex minuters spel. I period två tog Brynäs ledningen som kvitterades i tredje perioden. Förlängning krävdes och en minut in i den avgjorde Adam Brodecki till Brynäs fördel.