Jvm 2016: Så spelas kvartsfinalerna

2 januari spelas de fyra kvartsfinalerna i junior-VM i ishockey 2016. Sverige får, efter att ha vunnit grupp A, möta fyran i grupp B, Slovakien. Matchen spelas kl 15 på lördag och kan ses i SVT2 och på SVT-play. I och med 5-2 segern över Kanada på nyårsafton har Sverige vunnit sin grupp i turneringen för nionde året i rad. Juniorkronorna har 36 raka segrar i junior-VMs gruppspel.

Kvartsfinaler, junior-VM 2016

Ryssland – Danmark kl. 13

Kommentar: Ryssland vann grupp B och som belöning ställs de mot Danmark som gnetade till sig en kvartsfinalplats för andra året i rad. Här tar det dock stopp för våra nordiska grannar och Ryssland går lätt vidare till semifinal.

Sverige – Slovakien, kl. 15

Kommentar: Sverige har visat upp ett stabilt och disciplinerat spel i årets turnering och endast slutspelsnerver kan fälla dem mot Slovakien. Vi får dock inte glömma att det var mot just Slovakien som vi missade bronset förra året.

Finland – Kanada, kl. 17

Kommentar: Detta möte brukar bli en fartfylld historia men frågan är om inte Finland kommer att försöka stänga den här matchen tidigt genom ett tidigt ledningsmål och därefter stänga mittzonen. Vi vet fortfarande inte riktigt hur bra årets upplaga av Kanada är. De har en otrolig förmåga att vara bäst när det gäller.

USA – Tjeckien, kl. 19

Kommentar: USA är en av favoriterna i turneringen. Tjeckien kan dock alltid skrälla.

Så slutar kvartsfinalerna

Vi tippar att följande lag kommer att mötas i semifinalerna:

Sverige – Kanada
USA – Ryssland

Schweiz och Vitryssland gör samtidigt upp om vilket lag som blir kvar i turneringen i en serie i tre matcher. Dessa spelas 2, 3 och (eventuellt) 5 januari.

Tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.