Junior-VM i ishockey: Sverige slog Tjeckien i premiärmatchen

Mellandagarna betyder junior-VM i ishockey och vi på Betbonus följer turneringen med spänning, precis som Sveriges Television gjort de senaste åren. Sveriges spelschema hittar du här. I gårdagens premiärmatch mötte juniorkronorna Tjeckien och de fick bästa tänkbara start: Seger med 5-2. Sverige gjorde en klart godkänd första match även om man tappade ett 2-0 överläge. Dock klev lagets stjärna William Nylander in, som valdes i första rundan i sommarens NHL-draft, och satte 3-2 omedelbart efter Tjeckiens kvittering – ett psykologiskt viktigt mål.

Viktig seger för resten av turneringen

Tjeckien är en medaljkandidat i årets junior-VM, men det visade de inte igår. Även om Sverige gjorde en bra match var det mycket slarv i egen zon och ett bättre lag hade förmodligen straffat oss hårdare för det. Hur som helst var segern viktig då gruppsegraren slipper möta någon av topp-3 i andra gruppen, vilket förmodligen blir Kanada, USA eller Finland. USA är knapp favorit i turneringen, följt av Kanada, och Finland är fjolårsmästare. Tyskland och Slovakien kommer att slåss om fjärdeplatsen, ett på papperet betydligt lättare motstånd. Sveriges match mot Ryssland blir en nyckelmatch om gruppsegern.

Nordiskt derby ikväll

Ikväll möter Tre Kronor Danmark som lyckades gnugga till sig en poäng efter att ha fallit mot Ryssland på straffar. Det bör bli en svensk seger men det borde också ha blivit en enkel rysk seger, så vi får se var vi har danskarna.

Övriga resultat:

Finland 1-2 USA (efter straffar)
Kanada 8-0 Slovakien
Ryssland 3-2 Danmark (efter straffar)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.