Veckans sportnotiser

Fotbolls-VM på julafton, Bäckström i topp i NHL:s poängliga, Sveriges fotbollslandslag tappar ranking: Här är några sportnotiser från veckan som gått.

Fotbolls-VM 2022 avgörs på vintern?

Qatar står som värd för fotbolls-VM 2022. Oron har varit stor för hur värmen ska påverka spelarna. I juni-juli, när VM brukar spelas är det extremt höga temperaturer i landet. Lösningen verkar nu bli att man spelar 2022 års världsmästerskap i november-december istället. Kanske får vi fira julaffon med en VM-final?

Bäckström toppar NHL:s poängliga

Nicklas Bäckström är nu i delad topp i NHL:s poängliga efter tre poäng mot Winnipeg i natt. Han delar ledningen med Chicagos Patrick Kane. Samtidigt passerade han Bengt-Åke Gustafssons rekord i Washington’s ”marathonliga”. Gustafsson gjorde 555 poäng i klubben, Bäckström har nu 557. Förmodligen är det inte till Bäckströms nackdel att vara en skicklig passningsspelare och spela ihop med den notoriske målskytten Alexander Ovetjkin.

Senaste svensk som vann poängligan var Daniel Sedin 2011. Peter Forsberg vann den 2003.

Sverige tappar i FIFA:s ranking

Hur mår Sveriges fotbollslandslag egentligen? Mycket snack om superstjärnan Zlatan Ibrahimovic men samtidigt tappar vi mer och mer på FIFA:s världsranking. 1994 låg vi tvåa. Sedan har vi hållit oss runt 20:e plats och tagit oss till de flesta större mästerskap. Nu ligger vi på plats 45 vilket är sämsta placeringen någonsin. Det ryms endast 32 lag i fotbolls-VM.. Det som krävs nu är några vinster i EM-kvalet i vår för att bryta mönstret.

Toppar listan gör medaljlagen från VM i Brasilien 2014: Tyskland, Argentina och Holland.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.