Stanley Cup 2015: Game 7 mellan Rangers och Capitals väntar

Det satt hårt åt, men Henrik Lundqvist och hans New York Rangers tvingade fram en avgörande sjunde match i kvartsfinalen mot Washington Capitals. Samtidigt tog sig Anaheim och Tampa Bay till konferensfinal via segrar mot Calgary respektive Montreal.

Washington 3-4 New York Rangers (3-3)

En bit in i tredje perioden hade Rangers skaffat sig en till synes trygg 4-1-ledning på bortaplan mot Washington. Med tolv minuter kvar reducerade Jevgenij Kuznetsov. Två minuter senare tryckte Joel Ward in 4-3 och det var match igen. I den kommande forceringen från Washington tvingades ”Kung Henrik” göra både en och två svettiga räddningar. Det hela redde dock ut sig och nu väntar ett spännande avgörande på Madison Square Garden!

Anaheim 3-2 (ot) Calgary (4-1)

Aneheim Ducks är klart för konferensfinal (semifinal) mot Chicago Blackhawks efter att ha avgjort femte matchen på hemmaplan i Honda Center på övertid. Unga Calgary ska ha all heder för sin insats i det här årets slutspel, de har en stabil grund för att bygga ett lag på kommande år. I denna match var det dock Anaheim som kunde avgöra tillställningen två och en halv minut in på övertidsperioden via mål av Corey Perry.

Tampa Bay 4-1 Montreal (4-2)

Även Tampa Bay tog sig till nästa fas i slutspelet när de slog Montreal i sjätte matchen. Tampa gjorde en av sina bättre matcher hittills i slutspelet och kunde ta ledningen med 1-0 i första perioden. Tampas Ryan Callahan missade matchen på grund av blindtarmsinflammation, dålig timing för honom. Anton Strålman var glad över att åter igen varit med och slagit ut Montreal, han spelade i Rangers när de tog sig till final förra året. Nu väntar antingen Rangers eller Washington i konferensfinalen.