Så spelas kvartsfinalerna i Stanley Cup 2016

Skridskor

Åttondelsfinalerna i årets Stanley Cup är färdigspelade och sexton lag har blivit åtta. Du hittar all information om kvartsfinalerna i detta inlägg, inklusive förhandstips.

Så spelas kvartsfinalerna i Stanley Cup 2016

Dallas Stars – St Louis Blues

Kommentar: Dallas slog ut Minnesota i åttondelen medan St Louis besegrade regerande mästarna Chicago i en avgörande game seven. Blues har aldrig vunnit ett Stanley Cup slutspel och frågan är om de inte är på väg mot något stort i år? Segern mot Chicago kändes som ett trendbrott.

Nashville Predators – San Jose Sharks

Kommentar: Det krävdes en game seven även i serien mellan Nashville och Anaheim Ducks. Rovdjuren åt till sist upp ankorna. San Jose avfärdade Los Angeles Kings tämligen enkelt med 4-1 i matcher. Chansen är att de kommer att göra något liknande i kvartsfinalen.

New York Islanders – Tampa Bay Lightning

Kommentar: Islanders har höjt sin kvalitet avsevärt efter en lång kräftgång under 2000-talet. I förra rundan slog de ut Jaromir Jagrs Florida Panthers. Skadedrabbade fjolårsfinalisten Tampa Bay kunde avfärda Detroit Red Wings med 4-1 i matcher. En positiv detalj i det sammanhanget är att Gustav Nyquist valt att spela ishockey-VM i Ryssland! Denna serie blir svårtippad. Ett skadefritt Tampa hade varit favoriter.

Washington Capitals – Pittsburgh Penguins

Kommentar: Caps lyckades skaka av sig slutspelsspöket där de alltid lyckas ställa till det efter en briljant grundserie. Med viss möda slog de ut busiga Philadelphia och får nu möta ett annat spelskickligt lag. Penguins slog ut Henrik Lundqvists New York Rangers. Sidney Crosby och c:o alltid farliga i ett slutspel.

Vem vinner Stanley Cup 2016?

Baserat på slutspelsträdet tror vi följande lag kommer att gå vidare från kvartsfinalerna:

St Louis Blues – San Jose Sharks
New York Islanders – Washington Capitals

Baserat på ovanstående semifinaler tror vi finalserien kommer att avgöras mellan:

St Louis Blues – Washington Capitals

…och att Nicklas Bäckström, Alexander Ovechkin och de andra grabbarna från huvudstaden får lyfta bucklan i år! De är även favoriter sett till oddsen.

 

Tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.