Junior-VM i ishockey: Svensk förlust i semifinalen

Det blir ingen drömfinal mot hemmanationen Kanada för juniorkronorna i årets upplaga av junior-VM. Det blev en klar förlust med 1-4 i semifinalen mot Ryssland. Sett över hela matchen var det en rättvis seger för ryssarna som var hungriga och hypereffektiva. Tyvärr kom inte Sverige upp i normal standard, den krampaktiga känslan som infann sig i kvartsfinalen mot Finland bestod även i semifinalen. Första perioden slutade mållös medan Ryssland kunde gå upp i en 2-0 ledning i den andra, bland annat efter mål i powerplay (Sveriges första insläppta mål i numerärt underläge). Tidigt i slutperioden kom även 3-0 och även om det blev lite spännande när Lucas Wallmark, till vardags i Luleå Hockey, satte ett vackert reduceringsmål kunde ryssarna punktera matchen med 4-1 minuten senare. Vi kan konstatera att Sverige gjorde sina bästa matcher i gruppspelet detta år medan man vek ner sig i slutspelet. Ryssland gjorde tvärtom – ett sisådär gruppspel och fina insatser mot både USA och Sverige i slutspelet, när det behövdes som bäst. Hatten av.

Slovakien väntar i bronsmatchen

Sverige får istället sikta in sig på bronsmatch ikväll kl 22. Motståndet utgörs av Slovakien som förlorade sin semifinal mot Kanada med 1-5 igår, efter hat-trick av Nicolas Petan. Vi hoppas att juniorkronorna kommer hem med medaljer runt halsen, även om det inte är den ädlaste valören.

I finalen möts alltså Ryssland och Kanada, det lär bli en rejäl drabbning värd att följa!